I ara, el preservatiu

Si fa uns dies, la cúria, carregava amb tota la seva força contra la regulació de l’ampliació de  la interrupció de l’embaràs, ara li toca a l’ús del preservatiu, acusant-lo de ser el culpable del SIDA.

Quin despropòsit i quanta irresponsabilitat per part del màxim representant de la jerarquia eclesiàstica!!

I, és que, en el seu primer viatge com pontífex a Àfrica, el continent més afectat per l’epidèmia de sida,Benedicto XVI  ha afirmat que, la distribució de condons per a prevenir nous casos “no és la solució al problema, sinó que més aviat agreuja la situació”.

Clar, davant d’estes paraules del Sr. Pontífice, declaracions, procedents de tots els governs europeus de tots els àmbits científics i ONG’s vinculades a la lluita contra la SIDA, no s’han fet esperar.

Estes són algunes d’eixes declaracions:

 • En França (pais en donar el primer pas), Bèlgica, Alemanya, (terra natal de Ratzinger), s’han aliat els ministeris de Sanitat i d’Ajuda al Desenvolupament per a defensar els preservatius, manifestant que: “Juguen un paper decisiu en la lluita contra la sida i en la contracepción, a les quals han de tenir accés els més pobres. Qualsevol posició distinta a aquesta seria irresponsable.
 •  Laia Ortiz, Portaveu de ICV: és indignant que puga mentir sense cap tipus de conseqüència. No és realista que proposi com remei a la malaltia la castedat, la fidelitat i l’abstinència. El Papa hauria de baixar del pedestal i conèixer de debò i de primera mà la realitat quotidiana de les persones que pateixen malalties de transmissió sexual’. Hauria de fer la labor de la qual tant presumeix l’Església i estar prop dels quals sofrixen en comptes de donar lliçons morals i allunyades de la realitat’.
 • Laurette Onkelinx, ministra de salut belga:la doctrina retrògrada” del papa destruïx anys de prevenció i d’educació.
 • Johen Jaschke bisbe germà, auxiliar de la diòcesi d’Hamburg, es desmarcava del seu compatriota i superior a l’afirmar, sense por a represàlies, la legitimitat del condó en particulars circumstàncies: “qui té el VIH i és sexualment actiu ha d’usar-lo per a protegir-se a si mateix i als altres”.
 • Michel Katazchkine, president del Fons Mundial de la Lluita contra la Sida, exigia una rectificació pública al Papa i ho acusava d’un comportament inconscient, i temerari: “Parlar del preservatiu en aquests termes i fer-lo en un viatge a Àfrica suposen incórrer en una sort de terrible negacionisme i d’irresponsabilitat”.
 •  Mèdics del Món i Oxfam, organismes humanitaris, entre altres, són unànims a lamentar la manera que la doctrina de Benedicto XVI pugua agreujar l’epidèmia de la Sida a Àfrica. 

Totes estes consideracions han forçat la resposta del Vaticà però, no per a obtindre una rectificació per part del Sume Pontífice, sinó per a insistir en els arguments que va exposar en l’avió que li transportava cap a Camerun.

Enteneu algo ¿?¿¿  jo no, és més,  duc una temporaeta que no logre entendre varies coses que passen i que em passen, i quanta mentira i falsetat que hi ha. NO ET POTS FIAR DE NINGÚ!!!

 

punxa per a accedir al blog
punxa per a accedir al blog

 

 

 

Adjunte esta imatge que correspon a un blog que conté un post al respect d’este tema i que, m’ha fet molta gràcia.

3 pensaments sobre “I ara, el preservatiu”

 1. Davant de tanta hipocresia, no és per a preguntar-se perquè estos senyors que ni donen a llum fills, ni (se suposa) “es giten amb ningú” s’atrevixen a parlar d’açò.

  És més, ja no a parlar, a “obligar” als seus fidels ( que bé està fet l’anàlisi organitzatiu de l’Església, que en compte de clients té fidels) a fer com ells volen, el que ells ni tan sols poden fer.

  És com si jo obligara els hòmens a pixar fent el pi-pont. Cada vegada entenc menys…això si, i quan pixaren fent el pi-pont correguera risc la seua vida…

 2. Una vegada més, persones que tenen prohibit mantenir relacions sexuals ens diuen com ho hem de fer… I a més, ténen els collons de fer-ho en països on més gent mor per aquestos casos. No sé com esta persona pot ser considerada referent moral, si després d’açò queda molt clar on és la seva moralitat.

 3. Hola Kike,

  Doncs no viuen en el SXXI, no són realistes ni són conscients del mal que estan fent.

  Diuen estar a favor de la vida i el que propugnen amb les seues declaracions és la mort, la mort en vida.

  Segurament dins d’uns anys apareixeran demanant perdó per estes declaracions, a l’igual que fa poc ho van fer, per les declaracions d’un cardenal anglés en les que desmentia l’holocauste judeu, però aleshores la xifra de malalts de VHI s’haurà multiplicat i els morts es contaran per miliars, i aleshores serà massa tard.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s