més llibres

Hola, estúpido monstruo peludo
Hola, estúpido monstruo peludo

Hola, estúpido monstruo peludo

Un llibre que acosta a les aules el drama de la violència de gènere.

Algar Editorial acaba d’incorporar a la seva col·lecció de narrativa infantil “El calcetín”, el títol “Hola, estúpido monstruo peludo!”, de Fina Casalderrey. (fés click per a vore la seva web).

Publicat també en català (Bromera) i en gallec (Xerais).

Dirigit a lectors a partir de 10 anys; els acosta al tema de  la violència de gènere. Es tracta d’un relat molt recomanable per a llegir en grup i treure tot un ventall de recomanacions pedagògiques.

Tot comença quan Muriel, encara dintre de l’úter de la seva mare, és testimoni de com el seu pare es transforma en un monstre pelut i salvatge que la maltracta i l’agredeix verbalment. Marina, que així es diu la seva mare, perd a poc a poc l’alegria, però Muriel es rebel·la des d’abans de néixer contra l’opressió masclista. L’inesperat final feliç de la història arriba quan Muriel, que en realitat és un nen de 10 anys que ha estat malalt i ha tingut horribles malsons per culpa de la febre, es recupera gràcies a les cures del seu pare. El protagonista recordarà llavors el mal que ho va passar veient la pel·lícula de l’home que, amb la lluna plena, es transformava en una bèstia malvada.

3 pensaments sobre “més llibres”

 1. M´apunte estos tres llibres per a llegir a curt termini. Ara en acabar-me els d´Enric Valor i un de contractes mercantils avorridíssim, els buscaré.

  Veig que també se te va caure la bava amb aquell arroset amb fesols, naps i ànec. Que bo! Sí toque en Gatxull des de l´estiu passat i la veritat és que són gent fantàstica. A vore quan vens a vore´ns! Salutacions!

  Agostí

 2. Has engreixat la meua llista d’eixe me l’he de llegir.

  La setmana que vé, tinc una animació lectora amb nanes i nanos de 3 fins a 5 anys i uns dels llibres tracta de la mediació i resolució de conflictes, a través de l’¡empatia i ja em va semblar interesant. Però amb aquest del que parles, hi ha mooooolt, mooolt més per a treure. Gràcies.

 3. Hola,

  Xe qué be!, publicar un post i rebre comentaris de vosaltres 🙂 Doncs d’això es tracta tindre un blog, no? publicar, fer comentaris, intercanviar opinions i pareixer entre uns i altres.

  Be, romanços a part, comentar que el llibre que estic lleguint “La soledad de los números primos” està mooolt, però que mooolt be. Me’l vaig comprar el dissabte passat i estic quasi acabant-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s