58 dies

Fent zaping, per buscar alguna película o programa interessant per a passar la nit de l’últim dia d’abril, em detinc sorpresa en un documental que emiteix  Canal+ denominat, Chus Lago: Sola ante el hielo.

Documental on Canal+ segueix els passos, al llarg de dos anys de preparació i entrenament, de l’alpinista gallega Chus Lago en el repte de recórrer una distància de 1.200 quilòmetres lineals – els quals separen la Badia d’Hèrcules, en el mar de Wedell, fins al Pol Sud- en solitari i suportant temperatures d’entre 50 i 80 graus sota zero, en només 58 dies.

perfil ruta
perfil ruta

Chus Lago, de 44 anys, va començar la seva travessia al novembre de l’any passat amb l’única companyia d’un trineu de 150 kg., en el qual duia tot el necessari per a l’expedició i una vídeo-càmera amb la que es va servir per a gravar tota la seva travessia. En ple estiu antàrtic, amb llum les vint-i-quatre hores del dia i suportant tempestats amb vents huracanats i fines capes de neu sobre plaques de gel, Chus va aconseguir arribar al seu objectiu, convertint-se així en la primera dona espanyola a conquistar el Pol Sud Geogràfic.

Muntanyenca viguesa, té un impressionat palmarés, on el que cal destacar  que  és la primera dona espanyola i la tercera del mon en arribar a el Everest sense l’ajuda d’oxigen artificial en 1999.

 

Chus Lago
Chus Lago

No coneixia absolutament res d’esta dona muntanyenca, mare de 2 fills, i regidora de medi ambient pel partit socialista al Ajuntament de Vigo, però des d’avui, Chus Lago és per a mi, un exemple de superació personal, de resistència física i sobretot mental, que no fa sino més que  demostrar-me que res és impossible.

fes clic ací per coneixer la seva travessia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s