A continuació, una proposta que van difondre en R3 i que m’ha cridat molt l’atenció:
La Guerrilla Solar

Qué és? és una campanya d’acció directa organitzada per Fundació Terra.
Objetius:
- promoure l’ús de l’energia solar i de les energies renovables en general, l’estalvi energètic i l’eficiència en el àmbit DOMÈSTIC.
- promoure la participació ciudatana en la lluita contra el canvi climàtic, invertint en energies renovables, eficiència energètica i, al mateix temps, estalviant energia a casa.
- Com? Mitjantçant aparells solars amb valor simbòlic que no causen danys a les xarxes de transport, a les persones o al medi ambient.
- Actualment no existeix cap incentiu ni resulta gens fàcil endollar-se al Sol des de casa. Per això, la Fundació Terra ha animat a empreses del sector de les renovables a dissenyar un electrodomèstic solar que produeix electricitat amb la mateixa senzillesa i seguretat amb que ho fa una nevera, però que en compte de consumir energia, l‘estalvia.
Així, s’ha generat per primera vegada en l’Estat espanyol un autèntic aparell electrodomèstic per a lluitar contra el canvi climàtic:
El kit fotónico GS120

Qué és El kit fotónico GS120?
- És un panell fotovoltàic que podrà generar prop d’uns 144 kWh a l’any, un volum d’electricitat que COMPENSA l’equivalent a un 10 % del consum elèctric anual per persona en la casa.
- Com participar en esta camapanya?
- 1. Llegir el manifest de la Guerrilla Solar.
- 2 . Participar en les accions que proposa la campanya, en aquest cas adquirint el Kit Fotónico GS120 per a instal·lar-lo en la seva casa.
- 3 . Fer visibles els gestos individuals o col·lectius en el tapís digital de la campanya Jo sóc la solució que recull imatges dels compromisos de la ciutadania contra el canvi climàtic.
Els ajuntaments tenen un paper clau en la pràctica de la sostenibilitat.
La seva proximitat amb la ciutadania i responsabilitat de govern els converteix en una institució essencial en la lluita contra el canvi climàtic. En el marc d’esta campanya s’insta al compromís municipal per la democràcia energètica i per a facilitar que els ciutadans puguen allistar-se a favor de les energies renovables des de l’àmbit domèstic.
Sense dubte, una proposta innovadora.
Qué buena idea. Debería haber una placa en cada balcón. Lástima que sean tan caras…
“Sé tú el cambio que quieres ver en el mundo” (Gandhi)
Hola Barcelonauta, és la primera vegada que em fas un comentari al meu blog, no sé qui eres, però benvingut.
En quant a les plaques, sí, no són massa barates, al voltant dels 800€, ara que, a mig termini pot ser compensen, doncs les espardenyades que està pengant-nos IBERDROLA en les factures del suministre elèctric, igual és per a pensar-ho en deteniment.
Per cert, molt bona la frase de Gandhi, com tot el que va fer este gran home.