polítics,política i eleccions

Algunes reflexions davant del 7 de juny sobre els polítics, la política i les eleccions.

Crec que, l’obstacle més creixent és l’escepticisme popular en relació amb la política i els polítics, la repudia creixent dels missatges que es queden en meres paraules, que no es traduïxen en actes.

La gent comú i corrent està farta del sistema polític tradicional i vol coses noves, vol canvis, vol noves formes de fer política, vol una política sana, vol transparència i participació, vol recuperar la confiança,……….. o no?. 

Solem navegar políticament sense brúixola. Molts es pregunten per quins motius la majoria de la gent seriosa, honesta i decent no incursiona en política partidista. La resposta podria ser el desgast físic, mental i anímic que representaria per a aquells, les intencions dels quals, veritablement, són per a redreçar la nau del governs de les distintes entitats.

Però per qué, quan eixa gent seriosa, honesta i decent decideix presentar-se a les eleccions, no logra la majoria per a poder governar¿?¿?

Quan mire al meu voltant i veig governants comprant vestits i peces personals, atorgant regals a familiars i afins, recalificant terrenys irrecalificables, sobornant, i comentent un llarg etcétera d’il.legalitats………..  m’avergonyeix.

Que llàstima notar que més són els “polítics professionals” que els professionals interessats en política.

I al no interessar-me tampoc la política partidista reconec també el meu grau de culpa, encara que servir al teu poble, comunitat i/o pais i, sacrificar-se per ell, no implique ser un permanent o conjuntural assalariat del govern.

La democràcia és el millor sistema de govern i hem de defensar-la coste el que coste per això, és molt important anar a les urnes, sempre haurà un partit que ens satisfaga, en cas contrari sempre haurà la possibilitat  d’emetre un vot en blanc.

europa, em sents?
europa, em sents?

 

 

8 pensaments sobre “polítics,política i eleccions”

 1. Ese, la persona con la suficiente fuerza moral como para pelear por los intereses de los ciudadanos, ahora es tan difícil de encontrar ¡¡…

  No debes sentir culpa,”de alguna manera”(joder) tu si haces cosas por tus conciudadanos, mantener tu moral y denunciar su carencia entre los que abusan.

  El problema que veo en estas elecciones es que ni se habla de Europa, ni parece que vaya a votarse por Europa, este bipartidismo, esta guerra sucia, esta manía de hacer demagogia, está matando lo que significa,el voto real.

 2. Si pot ser que, reflexionant sobre la realitat que m’envolta, manifestant la meva opinió sobre aquells temes amb els que no estic d’acord, i apuntant propostes de millora, pot ser, dic, estiga contribuint a trencar l’hermetisme general existent en la dinàmica d’entredre les coses.

  Perque alló que no s’expresa no existeix.

  A vegades pense la sort que tinc de viure en esta època, perque en un passat no massa llunyà, per fer el que faig, és a dir expresar les meves idees i donar la meva opinió, per eixos motius, haguera tingut seriosos problemes.
  Per això em decepcione prou quan veig ara, a molta gent en por de dir, de manifestar obertament el que pensa.

 3. Esta reflexió sobre polítics, política i actitut de la gent (de nosaltres), fa uns dies que ronda per casa.

  I qué hem parlat? Pues tot el que dius sobre la confiança i l’interès de les persones, l’honestedat i professionalitat dels polítics, etc.

  I què hem tret en clar? Res. Tenim les mateixes preguntes pero cap resposta. Tal volta l’únic que podríem fer seria votar en blanc, pero aixó només tindria repercusió si la “classe política” fora capaç de reflexionar sobre sí mateixa i d’entendre que eixe és el nostre pensament: “votem perque és el nostre dret i perque creiem en la democràcia, pero no votem per ningú de vosaltres perque no ens agradeu. No ho esteu fent bé.”

 4. Jo també m’he posat a reflexionar sobre el tema i després d’haver vist un debat, sentir indignació i fer l’entradeta corresponent al blog (els polítics també son penya què, de vegades, està fatal), pense sinzerament que els polítics no saben ja què dir, no poden fer veure com d’important és Europa si sembla que a ells mateix no els interessa!. Uns dient-se als altres com de mal o com de bé estant fent-se les coses a Espanya, però d’Europa, només una cosa clara; que és molt important…
  I coincidisc amb Morning, no estan fent-ho bé i una bona manera (tal volta l’única? espere que no) que se n’adonen és votar en blanc, que sembla que és per la única cosa que estan fent campanya, atès que no sabem quin és el programa electoral de ningú…

 5. UFFF!!! boníssim l’article de Millas,
  Qué be escriu!!, i sí, en la mateixa línea que tots nosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s