el monstre dels mil caps

Hi han històries que et marquen, que em marquen i, la història de ” Los hombres que no amaban a las mujeres” és una d’elles, i és que no puc llevar-me-les del cap, com a mare i com a dona no deixe de pensar en elles, sobre tot en elles, en les dones de Ciutat Juárez de Mèxic.

 

el monstre dels mil caps
el monstre dels mil caps

Dones, d’origen humil, en la seva majoria són raptades, mantingudes en captivitat i subjectes a una feroç violència sexual abans de ser assassinades i deixades en lots abandonats. En alguns casos, les seves restes són trobats per transeünts al cap d’uns dies o anys després. En altres ocasions les dones mai són oposades i els seus familiars han de viure amb l’angoixa permanent de desconèixer el seu destí o parador.

Tot sembla indicar que aquestes joves són seleccionades per els seus victimaris per ser dones sense cap poder en la societat. Solen ser treballadores de les indústries maquiladoras que dominen l’economia de Ciutat Juárez; cambreres, emprades en l’economia informal o estudiants. Moltes viuen en circumstàncies precàries, de vegades amb fills que mantenir.

 

mapa de juarez el paso
mapa de juarez el paso

 

En Ciutat Juárez desapareixen dones i no es torna a saber més d’elles, a no ser que els seus raptors decideixin fer aparèixer els seus cossos sense vida i amb evidències clares d’haver estat brutalment torturades i assassinades, violades de manera tumultuària i arrencades parts del seu cos o cremades. És un dolor terrible per a aquesta societat.

Els assassinats de dones joves i pobres van començar a documentar-se en Ciutat Juárez en 1993… En 2001 s’estén el terror a la ciutat de Chihuahua… i van augmentat any rere any… en el 2009 encara no han acabat estes atrocitats.

On i quan acabarà…?.

Per que el que no és coneix no existeix, valga este post per a donar a coneixer esta situació de barbàrie, brutalitat i salvatjada contra les dones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s