borses de jute

I per qué no anar a comprar en borses de jute?

A Xàbia ja ho fan, es distribuïxen en els comerços que volen col.laborar pel mòdic preu de 2 €. Són borses pràctiques i resistents alhora que atractives, 

Xàbia, mitjançant el grup de medi ambient de l’Agenda Local 21, ha presentat una campanya de conscienciació que té per objectiu precissament reduir el consum de borses de plàstic a través de la introducció d’unes atractives borses de jute; amb esta ambiciosa idea, Xàbia vol ser pionera, i situar-se en el mapa com un dels primers municipis sostenibles d’Espanya en intentar erradicar l’ús de les borses de plàstic i substituir-les per unes altres d’un material sostenible, les borses de jute,  

 

borses de jute
borses de jute

El nombre creixent de borses de plàstic són una important font de contaminació que contribuïx directament a la mort de milions d’animals. S’estima que en tot el món es consumeix més de 1 bilió de borses de plàstic a l’any. La majoria d’aquestes acaben la seva breu vida útil en un abocador. Però com el plàstic tarda centenars d’anys en degradar-se, tot aquest material acaba en una enorme illa flotant enmig del Pacífic, causant la mort de milions d’animals que ho confonen amb menjar. Segons dades del Ministeri de Medi ambient, a Espanya es distribuïxen 10.500 milions de borses de plàstic a l’any. A més, som el primer productor d’aquestes borses d’un sol ús i el tercer consumidor a Europa, però per contra, només el 10% d’aquestes es reciclen.

Al llarg de tot el món són cada vegada més països els quals es consciencien del dany que provoquen les borses de plàstic i que prenen l’acció de prohibir la seva distribució o almenys obligar a pagar per elles als consumidors. El Pla Nacional Integrat de Residus 2008-2015 recull que cal reduir l’ús d’aquestes borses en un 50% a partir de 2010.

Una vegada més una simple i barata idea que, sense dubtes, contribuirà a:

  • evitar l’ús de borses de plàstic contaminants,

  •  donarà  suport al comerç just i al comerç local, 

  • contribuirà a la promoció de Xàbia com un municipi sostenible i conscienciat amb el medi ambient i,

  • de segur  serà un bonic record de Xàbia per als turistes.

One thought on “borses de jute”

  1. Fa molts anys una amiga alemanya de la família, va vindre amb una bossa de cotó per a fer la compra, la veritat és que a Sella, continuàvem utilitzant el cabàs i va quedar enamorada de la idea i la bossa va quedar per a anar a berenar al camp.
    Fa apenes 10 anys la idea va ressorgir i vaig tornar a veure bosses de cotó en els supermercats (sobretot a estrangers) i en un viatge a Japó em van portar una bossa de tela també per a la compra que utilitzen ara les meues germanes.

    Jo seguisc amb el cabasset, que una volta forrades les anses de tela, no es clava en les mans, els tinc de totes les grandàries, alguns de llocs tan “fashion” com els Vinçon, crec que en els pobles ens hem resistit més a les bosses de plàstic, però al final hem entrat en el joc. Encara hi havia l’any passat en els supers, caixeres que et miraven rar quan deies que no volies bossa…
    La idea és bona, boníssima, i la iniciativa de Xàbia és per a reflexionar i copiar.
    Copiar les bones idees és d’intel·ligents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s