Campanya “Pensa-ho bé”

Dissabte que ve, 17 d’octubre, Madrid serà escenari, d’una manifestació convocada per grups neoconservadors confessionals contra l’avanç dels drets civils amb el suport de la Conferència Episcopal i del Partit Popular. En esta ocasió, el motiu serà manifestar la seva oposició al dret de les dones a decidir lliurement sobre els seus drets sexuals i reproductius, demandant la prohibició total de l’avortament a Espanya.

Les organitzacions signants creuen que es tracta d’un intent evident de manipulació política, l’objectiu real de la qual no és altre que el de ficar-se en la vida de les dones, estigmatitzant i criminalitzant el seu dret a decidir sobre la seva maternitat.

La societat no pot donar crèdit a les posicions ultraconsevadores i patriarcals que deslegitimen els drets fonamentals de les dones i, estan basats en una profunda desconfiança cap a l’autonomia i la capacitat de les dones a decidir sobre la seva pròpia vida i el seu propi cos.

En defensa d’una llei de terminis, com l’adoptada en bona part de la UE per governs d’esquerra i de dreta i, en vespres de la manifestació contra l’avortament, les organitzacions de dones criden a la reflexió, a través d’este vídeo sobre les conseqüències i repercussions que sobre la vida de milers de dones tindria atendre a les demandes dels grups anti-elecció.

Esta iniciativa estè avalada per les plataformes “Nosotrasdecidimos.org” i “Mujeres ante el Congreso

5 pensaments sobre “Campanya “Pensa-ho bé””

 1. Jo crec que ja sabeu el que pense sobre la llei de l’avortament, http://ladistensionanimal.blogspot.com/2009/03/me-uno-al-blog-de-bolliwood.html

  La reflexió del vídeo és aclaridora…per a eixos que no s’ho han pensat més d’una vegada, millor, per als que no ho pensen i creuen que és dogma de fe, doctrina, en fi per a qui no pensa per si mateix.

  Com a reflexió pròpia, hui Maria Dolores de Cospedal ha dit que no aniria a la manifestació…pot ser perquè la inseminació artificial, les mares fadrines, els matrimonis amb divorciats no es porten bé amb estes manifestacions, no sé, lluny de defendre-la, si defenc la voluntat de les persones per si mateixes.

 2. Hola Republica!,

  Saps? és que en este tema hi ha molta hipocrèsia. Els que critiquen els anticonceptius, l’educació sexual en els col.legis, i la pastilla del dia després són els mateixos que creuen que una xica de 16 anys és menor per a decidir interrompre el seu embarás però major per a ser mare i educar al seu fill.

  A principis d’any, alguns partits de la dreta en contra de l’avortament anunciaven una bateria d’ajudes per a les adolescents embaraçades que s’han quedat en brosa de riu. No hi ha res de res.

  El PP ha estat més d’huit anys en La Moncloa i no s’atrevit a moure un punt de la Llei de despenalització de l’avortament de 1985, i ara són els primers que junt al clero, encapçalen manifestacions com la de demà.

  S’ha de respetar i, no penalitzar, tant a les que volen tindre el seu fill com a les que volen interrompre el seu embaràs.

  Hauria de prohibir-se la hipocresia, no l’avortament

 3. En l’entrevista en la Ser, Maria Dolores, va dir que no anava, hui l’he vist fent declaracions en la manifestació….açò què és ?? una forma de vida, de moral, de remordiment?…el dret a equivocar-se, pressions de partit?…

  Sobre les ajudes a adolescents, jo també continue esperant les ajudes que ens van presentar en l’Ajuntament i que ens vam negar a recolzar, per a les adolescents embarassades, si no recorde malament 2,3 milions d’euros, que haurien d’haver anat a la Renda de Ciutadania…serà qüestió de preguntar sense obtindre resposta.

  Com sé que este blog es llig més enllà de nosaltres, habituals, per favor, preparen-se la resposta. (Em prenc la llicència de parlar des d’ací, supose que m’ho permetràs)… 🙂

 4. Hola de nou,

  La manifestació. Doncs més del mateix. Només eixen al carrer per a protestar per assumptes de la zona pélvica, només este tema els obsessiona. Per qué serà? Els preocupa molt els drets dels no naixcuts, però per què no eixen també a manifestar-se en contra de les guerres, de la fam i la misèria que assola a bona part del mon, per vulneracions de drets humans, per la corrupció, entre altres injustícies dels ser vius.
  Qué pretenen, acallar les seues conciències¿?¿?¿

  Afortunadament dones com Elfriede Harth opinen d’altra forma

  Pel que fa a les ajudes que anunciaven a bombo i platillos, doncs efectivament eixos 2,3 milions d’euros no han estat destinats a cap programa específic de suport a joves embarassades en risc d’exclusió social. Cert és que en la Renda Garantida de Ciudatania apareix un xicotet apartat on poden accedir-hi, ara bé, per a tindre dret a uns 350€ mensuals, previament tenen que demostrar que són pobres de solemnitat. Per qué no eixen també a manifestar-se per les paupèrrimes condicions que se’ls esperen a la jove mare i al seu bebé¿?¿ Per qué tant li’ls fa, probablement no els tindran vivint en els seus luxosos barris.

  Certament, m’agradaria saber quants dels que hi havien ahir en la manifestació han viatjat a països com Anglaterra, Holanda, França,..amb lleis més progressistes en esta matèria, per a que les seues filles pogueren interrompre el seu embaràs sense cap mena de delit ni represalia.
  O, no és el que han estat fent durant anys… Per què eixa doble moral?¿? Per qué ells SÍ, i els que no tenen diners o informació NO¿?¿?
  Quanta hipocresia!!!
  Donc això: Pensa-ho bé.

  https://bolliwood.wordpress.com/2009/03/22/ja-nhi-ha-prou/#comments

 5. Per corporativisme polític pur i dur. És impresionant la quantitat de gent que recolza uns suposats “valors” en el cas de l’avortament però no li acaba de semblar del tot correcte manifestar-se contra altres que, no són el contrar, però són “manifestacions de progres”. La sra. De Cospedal va declarar que ella es manifestava contra la reforma que aquest govern li feia a la llei que va aprovar el seu partit quan governava; més clar, aigua, que li sembla el lema que encapçala la manifestació? ni li ho preguntaren ni li import.
  Un altre exemple és el matrimoni entre persones del mateix sexe i els arguments per a estar en contra, algú entén que per una qüestió de “denominació”tanta gent isca a manifestar-se?. El contingut d’aquestes manifestacions, si va contra qualsevol cosa que proose el el govern -el govern que siga- té més éxit de convocatòria que altres manifestacions contra assumptes que afecten de manera més global, com per exemple, la pobressa en el món, o el 0’7… També cal dir que per supost que hi haurà gent convençuda i amb uns determinats ideals que va a aquestes manifestacions, però crec que en un percentatge bastant reduït.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s