paradoxes inconscients

No heu sentit mai curiositat per saber a qué destinen les entitats financieres els diners que deixen els vostres comptes bancaris derivats de les nòmines, fons d’inversions, fons de pensions, etc…? Jo he de confesar que en numeroses ocasions.

Una actitud superficial i inconscient com la de preocupar-nos unicament per la rendibilitat que estes entitats ens poden oferir, pot arribar a crear-nos una gran paradoxa. Per què?

Doncs perquè jo personalment puc estar manifestant-me per uns princips com ara un desenvolupament sostenible, un comerç just, per la tecnologia mediambiental, i la meva entitat bancària estiga invertint els meus estalvis en sectors o activitats amb els quals mai estaria d’acord per anar en contra dels meus principis.

Dinero y conciencia

DINERS I CONSCIÈNCIA. A QUI SERVEIX ELS NOSTRES DINERS? de Joan Antoni Melé Plataforma Editorial ISBN 978-84-96981-69-0, és un llibre que podria aclarir-nos estes paradoxes.

Presentat com: “Una breu però intensa obra dirigida a ments curioses i inquietes que no es conformen amb l’ordre establert i amb ganes de ser el canvi que volen veure en el món”, en este llibre es recullen les reflexions del banquer Joan Antoni Melé (Barcelona, 1951) que després de dedicar més de trenta anys de la seva vida a treballar en una caixa d’estalvis, va donar el salt en 2006 a la banca ètica. Actualment és el director territorial per a Catalunya i Balears de Triodos Bank, una entitat independent fundada a Holanda fa 29 anys i els pilars corporatius dels quals s’assenten en la consciència, l’ètica i la sostenibilitat.

Sembla interessant el contingut d’este llibre. Espere lleguir-me’l aviat.

I és que, si volem lograr un canvi real en les nostres estructures i no caure en una fal.làcia, haurem de començar per plantejar-nos en modificar la nostra manera de pensar, de ser, d’actuar i, per què no? també en reflexionar on invertir els nostres diners, que són al fi i al cap els actors principals del funcionament del planeta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s