10/12 dia dels drets humans

La promoció i protecció dels drets humans ha estat una de les majors preocupacions per a les Nacions Unides des de 1945, data en la qual els països fundadors de l’Organització, van acordar impedir que els horrors de la Segona Guerra Mundial es reproduiren.

drets humans
els drets humans

En 1948, en la Declaració Universal dels Drets de l’Humans, l’Assemblea General va recalcar que el respecte als drets humans i a la dignitat de la persona humana “són els fonaments per a la llibertat, justícia i pau en el món”.

En 1950 l’Assemblea General va convidar a tots els Estats membres i a les organitzacions interessades que observaren el 10 de desembre de cada any com Dia dels Drets Humans .

Encara són molts, massa, els Estats que utilitzen la tortura i la pena de mort; moltes les persones perseguides només per les seves opinions. Milions de dones i xiquetes que sofrixen la violència de gènere, milions de persones que viuen en la més absoluta pobresa.

Per este motiu el 10 de desembre celebrem el Dia Internacional dels Drets Humans, una data de celebració pels drets arribats i també per a recordar que hi ha moltes persones que encara manquen d’ells.

Una data per a que estes persones no caiguen en l’oblit.

One thought on “10/12 dia dels drets humans”

  1. Avui, que es compleixen 25 dies de vaga de fam de Aminatu Haidar i coincident amb el dia dels drets humans, cal solidaritzar-nos de debó amb a esta dona valenta, coneguda per la seva llavor com a activista pels drets humans del poble saharaui.

    Demanar també a les institucions i representats que hi calgen per a que intercedeixquen per ella per a que acabe amb la tràgica agonia que hi pateix fent possible el retorn a sa casa en El Aaiún (Sahara).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s