l’orige de la miopia

Ara que acaba l’any, els valencians podem estar d’enhorabona, per fi el nostre Conseller de Educació ha donat en la clau de l’orige de la miopia escolar. L’orige de la miopia s’encontra en l’ús escolar dels ordinadors.

Qué home més sabut, no ens el mereixem, i és que la cosa no era broma, no, ja des del segle XIX anava indagant-se sobre la miopia escolar; infinitat d’hipòtesis i estudis al respecte elaborats al voltant de tot el món, no lograven desxifrar la causa exacta d’esta disfunció visual.

En un principi es creia que era produida per un excés de longitud de l’ull, o un excés de potència dels mitjans transparents del mateix (degut, per exemple a un canvi en la curvatura de la còrnia, o a un canvi en l’índex de refracció d’algun d’ells – a causa d’algun trastorn metabòlic) però NO; qué va!, són els ordinadors escolars els causants de tan malvada disfunció.

Més de dos-cents anys s’ha tardat en encontrar la solució però, per fi, enguany, ens podrem menjar a gust el torró sabent que a casa nostra tenim un nou geni de la ofalmologia.

La troballa és més del que ens pensem ja que, a més a més ens especifica quin tipus d’ordinador és el que origina la miopia, i no són sino més que els ordinadors portàtils del Plan Escuela 2.0 procedents del fons estatal.

En fi, la més sincera felicitació i enhorabona al nostre Conseller de Educació, i per extensió a la població en general ja que, a pesar d’haver deixat pedre més de onze milions d’euros de subvenció estatal per a l’adquisició dels portàtils escolars per a xiquets de cinquè de primària de l’escola pública valenciana, tindrem uns xiquets d’allò més aseats, amb la cara lliure de cap artilugi innecesari, com ara les ulleres, que els impedeixca vore més allà dels seus nasos.

I és que el millor remei contra la miopia, és la més absoluta ceguera.

9 pensaments sobre “l’orige de la miopia”

 1. I jo que pensava que era perque el Conseller no vol acceptar cap ajuda del Govern central espanyol!. I resulta que és de veres!. Seré mal pensat!…

 2. Serà per això que jo sols sóc hipermètrope, astismàtica i estràbica? Si hagués tingut un ordinador del fons estatal seria miope… ains!!

 3. És que açò ja és massa,

  Es va començar amb el boicot a ultrança a la Llei de Dependència, per la senzilla raó de que era una Llei Orgànica (estatal), i tot el que provenia d’ella es rebutjava per qüestions polítiques sense tindre en compte als depenents i les seues necessitats. Mentres que la totalitat de comunitats autònomes, aplicaven i desenvolupaven amb eficàcia la llei,Madrid, Múrcia i la Comunitat Valenciana (CV), retrasaven els tràmits fins la llímits inimaginable; de fet més de 13.000 persones en la CV s’han mort sense arribar a cobrar les prestacions a les que tenien dret.

  Ara li toca a educació, mentres totes les comunitats autònomes estan reben les subvencions per a l’adquisició de portàtils per a la escola pública, de nou Madrid, Múrcia i CV les rebugen per motius polítics, sense tindre en compte les necessitats escolars.

  Qué estòmac i quina esquena més ampla deuen de tindre els polítics per a adoptar estes mesures, clar a ells tant li’ls dona!, segurament els seus fills no tindran cap problema doncs en els seus centres educatius privats cofinanciats amb diners públics no els faltaran portàtils ni ulleres per a la miopia, així com tampoc els faltaran diners per a poder abonar les més de 1.300 € mensuals que costa una plaça en un centre de 3ª edad per als seus majors.

  I lo pitjor no és el que fan, sino que en les pròximes eleccions, tornaran a tindre el suport majoritari de l’electorat valencià…

  I és que, ens venem amb dos xocolates, dos traques i quatre viatjes.
  No oblidem que ésta és la terra del foc i festa.

  Qué llàstima 😦

 4. Jo el que no entenc es perque la gent ha sigut capaç d’eixir al carrer amb lo de la llei eixa de la protecció intelectual i tota la murga, pero amb açò no es fa res…
  Es una vegonya!!!

 5. Tota la raó, es com si no haguera oposició; no sents dir res a ningú, i amb eixe silenci mediàtic donen via lliure a que es duguen a terme injustícies com estes.

  Repeteix, una llàstima.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s