Sella solidària

terratrèmol haiti
terretrèmol Haití

El primer va ser a Haiti, el 12 de gener, amb una magnitud de 7,0 graus, seguit d’una sèrie de rèpliques dies després; ha estat el terratràmol més fort registrat en la zona des de l’esdevingut en 1770. Els efectes causats sobre este país, el més pobre d’Amèrica Llatina, han estat devastadors. Els cossos recuperats a 25 de gener superaven els 150.000, i el nombre de morts ha pogut sobrepassar els 200.000, aixó sumat als més de 250.000 ferits i a més  d’un milió de persones sense casa, fa d’esta, una de les catàstrofes humanitàries més greus de la història.

terratrèmol xile
terretrèmol xile

El segon, va ser a Xile, el 27 de febrer, el terratrèmol va arribar a una magnitud de 8,8 graus, i va tindre una durada de prop de tres minuts; considerat com el segon més fort en la història del país i un dels cinc més forts registrats per la humanitat, va ser 31 vegades més fort que el devastador terratrèmol d’Haití. Per fer-nos una idea de la brutalitat de la seva magnitut dir que, l’energia alliberada va ser propera a 100.000 bombes atòmiques com l’alliberada a Hiroshima en 1945. Els seus efectes van afectar fins i tot a la duració del dia, ja que va desplaçar l’eix de la Terra huit cm fent que ésta girara més apresa i acurtant el dia.

La solidaritat és la col·laboració mútua en les persones, és el sentiment que manté a les persones unides en tot moment, sobretot quan es vivencien experiències difícils, en èpoques de guerra o de grans desastres naturals de les quals no resulta fàcil eixir. D’esta manera, gràcies a la solidaritat és possible brindar-li una mà a aquells que resulten menys afavorits amb aquest tipus de situacions, és per tant, un acte social, una acció que li permet al ser humà mantenir i mantenir-se en la seva naturalesa de ser social.

la rondalla
web de la rondalla
logo Banda
web de la banda

Avui, 28 de març, al meu poble, s’ha pogut fer efectiva eixa solidaritat amb estos dos països on les catàstrofes han sacsejat brutalment a la seva població, així doncs, distins col.lectius com ara El Cor, La Rondalla, La Banda de Música i el grup de Danses, han volgut rendir homenatge a les víctimes d’estos terratrèmols i expresar la seua solidaritat amb elles amb el millor que saben fer: Cantar, tocar, i ballar. Quatre actuacions que han oferit de manera magistral al poble i, que han servit per a recaptar diners, per a destinar als damnificats d’estes catàstrofes naturals.

Sense dubte, un bon gest per part d’este xicotet poble, que amb ell ha volgut estar també al costat dels més perjudicats.

Valga este post també, per a expresar la meva solidaritat amb estes persones que ho han perdut tot.

9 pensaments sobre “Sella solidària”

 1. Sella solidaria…. o mes be associacions de Sella solidaries. Om estava la corporacio municipal????
  VERGONYA

 2. És que mira que vos agrà fer política… No en perdoneu cap!. Estaven de resaca del Ràlit!!!. 😉

  No, i ara en serio. Sí que es va demostrar que Sella és solidària, encara que també es va demostrar que, o bé l’Ajuntament no és solidari, o bé eixe ajuntament no hauria de representar al poble.

 3. No cal decepcionar-se per l’ausència d’autoritats en l’acte solidari del diumenge, ni per la falta de promoció d’altres esports i activitats del poble.

  Acàs esperaveu altra actitut o interés¿?¿¿ Jo sincerament, NO.

  La millor forma de no decepcionar-se una persona és no esperar res d’un altra.

  Cada ú té les seues prioritats i preferències i, demostrat queda, que les de l’actual Ajuntament no coincideixen amb les nostres, no obstant això no hem de oblidar que si estan ahí és perquè la majoria així ho ha volgut, així que ara… de que ens queixem¿?¿¿

  Això és el que hi ha i pot ser que, és el que ens mereixem.
  Demane’m massa i, d’on no n’hi ha no se’n pot traure 😉

 4. hola,com veig q heu estat tractant el tema de polèmica actual, i ja han aparegut les fotos al nostre meravellós, fructifer, i tan necessari facebook, m’agradaria que pegareu una mirà al comentari que ha deixat un usuari respecte a aquestes fotos.( con dos 00)
  Es el comentari que tenia en ment jo i supose que molts dels quals heu estat discutint sobre el tema rally i haití al blog de la mama.

  http://www.facebook.com/album.php?aid=12337&id=100000426611985&ref=mf
  ahí teniu l’enllaç´, no vos recomane les fotos si penseu que corresponen als tramos que han trasncorregut.

 5. jjajaja la mama 😉
  Hola Iris, quant temps sense voren’s (i sense barallar-nos ;))

  Ai xiqueta, el que tenim ací és el que ens meriexem, i…. encara ens passa poc!!!
  Mira a vore d’enviar-nos be eixe enllaç altra vegada que, jo al menys no el puc obrir (com no tinc “feisbuc”).
  Encara que pensant-ho be, m’estime més no voreu.

 6. Si no tens facebook, no pots veure-ho, però ací vos pege els comentaris q estan deixant-se a l’àlbum de fotos del Rally del facebook de l’Ajuntament:
  Antonio José Sirvent Català Molt boniques les fotos, demostren el recoltzament que se li ha donat al rallye. Recoltzament que vaig trobar a faltar als actes que van tindre lloc el diumenge 28 de març a Sella, concert solidari amb Haiti i Xile a càrrec de les associacions culturals del nostre poble. Actes que deurien d’apareixer al facebook de l’ajuntament, ja que son tan importants com el rallye.
  Fa 6 hores · Notifica

  Antonio Pérez Ortiz Totalment d’acord. Enhorabona a tots aquells que van fer possible està iniciativa.
  Fa 5 hores · Notifica

  Iris Martinez Alemany Igual dic, totalment d’acord, amb el que diu Pilatos.
  Enhorabona a les associacions del poble i per la voluntat demostrada!!!
  Fa 2 hores ·

  Miquel Morales Climent PERO COM HAN DE IXIR LES FOTOS DEL CONCERT???
  SI NO HAVIA CAP REPRESENTANT DE L’AJUNTAMENT???
  Enhorabona a les associacions de Sella… com sempre!!
  Fa 2 hores · Notifica

  Laia Mas Climent Als actes culturals i solidaris del diumenge hi va participar una gran contingent de la població de Sella. Al meu paréixer, hauria sigut tant o més important la presència de i la difussió per part de l’ajuntament com es va fer amb el rally.
  Enhorabona a tots!
  Fa 32 minuts · Notifica

 7. 🙂 gràcies Iris,

  Les fotos me les han “passaes” i també les he vist.
  La promoció que s’ha fet del poble ha estat molt acertada, de les 39 fotos, només un primer pla del poble de Sella, la resta, primers planos del parking ple de cotxes i de l’alcaldessa de Sella: En La Vila presentant l’acte, en el parking amb els corredors, …llàstima no vore’n cap pujada al cotxe, costera del desvio avall a tota marxa. brrrrrrrrrr. Agarra’t que ve curva. 😉

  Mareeee, i el que ens queda per vore, !!!

 8. Com ja he dit allí: “Em sume a les felicitacions a tots aquells que vau fer possible l’acte del diumenge.
  Una vegada més la gent del poble el fa gran !!”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s