plastiki


El material: 12,000 ampolles de plàstic

El repte: preservar el medi ambient.

El pilot i promotor de la idea: David Rothschild, una de les grans fortunes europees

L’objetiu: conscienciar a la societat sobre l’enorme problema ecològic al que ens enfrontem per la contaminació de la terra.

La travesia, S’inicià el 20 de març des de San Francisco fins a Sydney Austràlia, travessant el pacífic en la meitat del qual s’encontra el famós “continent” d’escombraries; una zona 5 vegades més extensa que Espanya en la qual s’acumulen de l’ordre de 100 milions de tones de plàstics flotants.

La idea inspiradora: l’expedició del Kon Tiki, en la qual un grup de científics liderats pel noruec Thor Heyerdahl va navegar a través del Pacífic en una bassa de fusta en 1947.

El resultat: El PLASTIKI, un catamarà construït amb unes 12.000 ampolles com les que s’aboquen diàriament en totes les escombraries.

Qué és el Plastiki?

El Plastiki, es mou a força d’energia solar, vent i turbines marines; la font energètica dels ordinadors personals són bicicletes especials, té un bany ecològic i jardineres per a cultivar fruites i verdures.

Durant tres mesos recorrerà 20.000 quilòmetres cridant l’atenció sobre la gran quantitat de deixalles que suren en els mars del món, matant a milers d’aus i espècies marines que els confonen amb aliments.

Un dels punts més importants del viatge és el pas per la coneguda “illa de les escombraries” del Pacífic Nord, formada per més de sis milions de tones de plàstic, que sura a la deriva entre Califòrnia i Japó.

Després de l’arribada al port de Sydney, que es preveu siga a meitat de juny, serà completament destruït i els seus materials seran reutilitzats per a fabricar altres objectes de plàstic.

5 pensaments sobre “plastiki”

  1. Iniciatives com aquesta haurien de fer pensar i actuar millor a eixos dirigents que pensen només en els aspectes econòmics purs i durs, sense tenir en compte les conseqüències que pot tenir la manca de gestions mediambientals serioses i útils per a eixa mateixa economia que els preocupa.
    Tot açò sense deixar de banda la conscienciació a nivell ciutadà.

  2. Va ser el dijous passat, de camí a la faena quan vaig sentir esta curiosa inicitiva per Radio3; em va cridar tant l’atenció que vaig decidir dedicar-li un post.

    Qui puguera disposar de tants diners com el David Rothschild i, entre altres, promoure iniciatives com esta…
    (això sí les meues iniciatives serien per terra o aire que la mar no em fa massa gràcia)

  3. Són difícils de trobar, pero encara sort que hi ha gent amb diners i concienciada amb el medi ambient o altres qüestions. Una original i bona idea.

  4. Malauradament, estem reaccionant massa tard. Estan molt bé totes aquestes iniciatives, però hem arribat a un punt en què resultarà impossible tornar la Terra a les condicions que tenia fa 200 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s