el partit millor

Donant una ullada a la premsa on-line, anit, em vaig encontrar en esta singular notícia, que a continuació passe a resumir:

jon gnarrdn
jón gnarr

“El Partit Millor, una formació-protesta encapçalada per l’humorista Jón Gnarr, ha estat la gran sorpresa de les eleccions municipals islandeses a l’obtenir el triomf a Reykjavík, segons els resultats difosos per les autoritats electorals. Esta agrupació política, nascuda fa sis mesos, va aconseguir el 34,7% dels vots i 6 escons, desbancant al Partit de la Independència, que ostentava l’ajuntament i es va quedar amb 5; els socialdemòcrates, amb 3, i el Moviment d’Esquerra Verda, amb 1.

El Partit Millor, al que fa una setmana les enquestes col·locaven amb majoria absoluta en la capital, va néixer com una paròdia enfront de les formacions tradicionals, acusant-les de la crisi econòmica que a l’octubre de 2008 va col·locar a Islàndia a la vora del col·lapse a l’enfonsar-se el seu sistema bancari, que va haver de ser nacionalizat.

Jón Gnarr humorista que encapçala esta formació política, va denominar la seva campanya com “LA CAMPANYA DE L’ABSURD” i, va afirmar que no compliria cap de les seves promeses electorals i que a diferència dels altres partits, que eren corruptes en secret, seria obertament corrupte, esgrimint lemes com “digues-los als okupas -pels polítics- que és hora d’anar-se’n”, al ritme de ‘Simply the best’ de Tina Turner.

La primera ministra, la socialdemòcrata Jóhanna Sigurðardóttir, va declarar que l’èxit de l’agrupació de Gnarr marcava la fi del sistema tradicional de quatre partits a Islàndia”.

Qué falta tenim, ací d’un Jón Gnarr, perquè si be, Chiquiliquatres disfrassats de polítics i polítiques en tenim a “punta pala”, persones que diguen la veritat de les seues intencions polítiques no n’hi ha ni una. I, així ens va…

Si hagués viscut a Reykjavík, segur que esta hagués segut també la meva opció política.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s