concert de primavera

Crec que, amb estes entrades, este blog va camí de convertir-se en la cartelera i crònica musical dels esdeveniments musicals del meu poble.
Qué per què dic açó?, doncs perquè si el passat cap de setmana vaig publicar un post anunciant, i posteriorment comentant, l’actuació de Sejazz a Benidorm, avui li toca el torn a la Rondalla de Sella.
Bromes a part, dir que, enmarcat en l’anomenat concert de primavera, ahir 12 de juny a Sella, les agrupacions de la O.P.P. de l’Ateneu Musical de la Vila Joiosa i la O.P.P. Rondalla de Sella , ens van oferir un intens i alhora interessant concert que va arrancar els aplaudiments i algún que altre “bravo!” del públic assitent.
El concert es va iniciar amb les notes de un llaüt, dos bandúrries i una guitarra de l’agrupació de La Vila, interpretant “Concert per a mandolina en do major (RV425), 1 er temps de A. Vivaldi” i va continuar amb la progresiva incorporació de altres dos músics per a ejecutar la resta del reportori:
– Sonata (KV 304) per a violí i piano “1 er temps-allegro” de W.A. Mozart
– Bohemios- intermedi de la Sarsuela de A. Vives
– Rondalla aragonesa- Dansa espanyola nº6de E. Granados
– Adios Pampa Mia- tango de Francisco Canaro i mariano Mores.
Una interpretació molt subtil i delicada, que per moments em va permitir evadir l’ànima del meu cos i transportar-me a un estat un tant espiritual. Molt interessant eixa sensació.

rondalla de Sella
(no és la foto del concert de primavera)

A continuació, va ser el torn de la Rondalla de Sella, agrupació formada per una vintena de músics del poble que ens van captivar en la interpretació del seu programa musical. Dos novetats a destacar en la seva actuació: Repertori i incorporació de nous instruments
Pel que fa al repertori, assenyalar l’estrena de totes les obres musicals que van interpretar .
I pel que fa a la incorporació de nous intruments nomenar que, als llaüts, bandúrries, guitarres, guitarra baixa espanyola es van afegir el xilòfon, la percusió i el contrabaix. (El contrabaix, com m’agrada eixe instrument,  sempre l’he venerat, i quan m’agradaria ensenyar-me a tocar-lo…)
L’actuació de la Rondalla de Sella va ser impecable, i capaç d’emocionar al public assistent que després de quasi dos hores, i sense sopar, encara demanava més.

Programa de O.P.P. Rondalla de Sella:
– Minuet In G de L.Van Beethoven
– Happy Mallets (Xilofon i orquestra) de Harm Evers
– Adagio in sol minore de Tomaso Albinoni
– 1492 (la conquista del paraíso) de Vangelis
– Sinfonia nº 40 (1º mov) de W.A. Mozart

I és que l’interés i l’afició a la música en Sella és molt significativa, tots, d’una manera u altra estan impilicats i comprometuts amb ella, uns tocant algun instrument en les diferents agrupacions musicals, altres cantant, altres donant suport a la junta directiva, i la resta colaborant i assistint en tots aquells actes que s’organitzen al llarg de l’any tan dins com fora del poble.

Enahorabona a tots i en especial a la Rondalla de Sella per l’actuació d’anit

2 pensaments sobre “concert de primavera”

  1. Així és Morning, van estar molt be, i ja dic, el contrabaix eixe es va apoderar de mi.
    Mira que m’agradaria aprendre a tocar-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s