xicotetes coses que fan a un poble gran

De nou, este cap de setmana passat, va ser la música l’encarregada de reunir a bona part del meu poble.

Pares, germans, avis, amics i demés gent aficionada i amant de la música es va congregar, el passat dissabte 19 de juny en la seu de la Unió Musical l’Aurora (UMA), per a gaudir dels avanços obtinguts durant l’ùltim semestre dels seus fills, germans, nets…

Eren les 19h quan van començar a sonar les primeres notes i veus dels educandos de l’escola de música de UMA, un grupet format per uns 15 alumnes d’entre 7 i 15 anys d’edat.

Primer va ser el cor infantil, que baix la batuta del seu mestre David Mas, van ser capaços de dibuixar-nos a tots els allí presents un gran sonriure de placidesa i emoció amb els seus relats i cançonetes.

Després, individualment, els alumnes van anar fent sonar els seus instruments baix la supervisió dels respectius mestres, Maria, Laia, Miquel, Sergi, Ximo. Una prova per als xiquets que suposava molta responsabilitat, ja que reconec que no ha de ser gens fàcil, tocar a soles davant d’un nombrós públic, que només té ulls per a ells.

Seguidament, la bandeta, baix la batuta del seu mestre, Miquel Morales, ens va complaure amb les seues melodies.

Finalment, cor i bandeta van acomiadar l’audició que durant més de hora i mitja ens va tindre a tots encantats.

Enhorabona a tots els xiquets, i també a la professionalitat i paciència dels mestres que de forma quasi desinteressada i anònima, estan logrant resultats tan sorprenents com els de ahir.

Estes xicotetes coses són les que fan a un poble gran, però no és tot or el que reluïx, ni tan bonic com pareix, doncs, avui, dia de la Música també cal recordar que sense l’ajuda de l’Administració cada vegada serà més difícil mantindre estes escoles musicals.

I és que l’evident desinterès dels nostres goverants en tot alló relacionat a la cultura és indignant, desinterés que ve traduït en els persistents retalls económics que estan patint les societats musicals valencianes al llarg dels últims anys, i que enguany s’han manifestat de manera vergonyosa.

Avui, 21 de juny  dia de la Música, valga este post per a donar la meva enhorabona a tota la UMA i la seva junta directiva, i manifestar la més rotunda desaprovació a l’Administració Autonòmica per la política d’aniquilament  i ruïna de les societats musicals valencianes, que dit siga de pas aglutinen a més de la meitat de músics de l’Estat Espanyol.

19/06/201019/06/201019/06/2010

2 pensaments sobre “xicotetes coses que fan a un poble gran”

  1. Estic molt content de que t’agradara!!! a tu i a tots els alli presents!! Amb l’ajuda de l’administracio o sense ella, a Sella mantindrem la música i cultura vives!!!
    Enhorabona als xiquets, que en els temps que corren(consoles ,ordenadors i mil histories) seguixen dedican-li el seu temps a la música i l’esport valencia. No canvieu mai!!!!

  2. Cert Miquel, amb les ordinadors, consoles, i demés teniu/tenim uns forts competidors, per eixe motiu, cal molta professionalitat, paciència i dedicació per part de tots, professors i pares, per a guanyar-nos als xiquets.

    Enhorabona per la vostra tasca.
    😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s