el penjador i l’ecoparc

Entrà a casa per a cumplir la funció de sostindre els trajes de majorals durant la setmana de festes de 2004

La setmana passada però les va abandonar: Funció i casa.

Un manoll dispers de barrots metàlics per terra no recordaven al que, durant sis anys soportà damunt del seu llom el pes de les jaquetes, pantalons, abrics, vestits, faldes i fins i tot disfresses. Indumentària tota que el penjador sostingué fins que el trencament d’una de les seues pates, m’obligà definitivament, a retirar-lo i substituir-lo per un altre nou.

Acabava així, la setmana passada, la funció i la permanència del penjador en la reduïda estància de ma casa.

Podia haver-lo guardat en casa i llançar-lo a final de mes, que és quan passa el camió que arreplega este tipus de deixalles o, podia haver-lo abocat sense més mirament junt als contenidors de matèria orgànica i, esperar a que algú se l’emportara, (cosa que no hagués fet mai) però finalment, aprofitant u de tants viatges, vaig optar per endur-me’l i abocar-lo a l’ecoparc de La Vila.

Ubicat en la carretera que va a Finestrat, a escassos metres de la rotonda de la partida Secanet de La Vila, l’ecoparc disposa d’una sèrie de contenidors que permeten, amb tota comoditat, abocar tota mena de deixalles.

Expectant i per qué no dir-ho, ilusionada, com el que va per primera vegada al zoo, vaig anar recorrent les seues instalacions, buscant el contenidor adequat per al penjador.

Una desena de contenidors, disposats uno al costat de l’altre, esperaven acollir, de forma selectiva, tota mena de  deixalles: enderrocs d’obra, com ara rejoles, algepsots,etc; mobles vells; roba; brossa de jardí; piles i tubs fluorescents; neumàtics; material mèdic, tal com radiografies, i material metàlic entre altres.

El penjador, convertit ara en un manoll de barres metàliques, va anar a parar al contenidor de material metàlic. Abans de despren-me d’ell, un empleat de l’ecoparc anotà en un full de registre nom, adreça i hora del llançament. Quedaren allí les restes del que fora un penjador, que compartí sis anys en la meva vivenda, restes que, amb tota seguretat reciclaran en un futur per a convertir-les en altres aparells per a us i consum públic.

Satisfeta pel que acabava de fer, vaig continuar la marxa en el meu vehicle, un poc donat-li voltes al tema, arribant a la conclusió de que la implantació generalitzada en distints municipis d’este tipus d’instalacions, ecoparcs, podria contribuir a aconseguir un entorn més net, a extendre la práctica del reciclatge i com no, a la creació  d’algun lloc de treball.

Per còmodes, netes, accesibles i gratuïtes hauriem d’utilizar més estes instalacions sobretot, quan ens entren les preses en desprendre’ns d’imendiat de deixalles no orgàniques, evitant així deixar-les, fora de temps, al llarg i ample de carrers i carreteres del poble, evitant el lamentable espectacle de final de cada mes.

Seria viable un ecoparc al meu poble?

Tu qué penses?

4 pensaments sobre “el penjador i l’ecoparc”

 1. Als pobles el que s’ha d’habilitar és un ecopunt, diguem que un ecoparc en miniatura. D’allí, les deixalles anirien a l’ecoparc per al seu posterior reciclatge.

  Si no recorde malament crec que aixó és la teoria, el que diu la llei, pero com sempre, les coses ben fetes costen de fer-se.

 2. Seria molt bona idea habilitar un ecopunt a Sella. Igual, començar amb un contenidor per a mobles vells, que són les deixalles que més s’aboquen, estaria molt acertat. Evitariem vore tots els mesos “l’escampà” de mobles pel poble.

  Ahir, mateixa, ja havien deixat sofàs, cofres, cadires, etc.. junt alguns contenidors de la carretera… i encara estem a 15 de setembre!!!, fins al dijous 30, que les arreplegarà el camió, tenim espectacle assegurat.

  I qué deixats som!!! tant aquells que els aboquen, com els que ho consentixen.

 3. Al programa electoral del PP de Sella tant al folleto com al propi programa venia la creació en Sella de un “ecoparque”…
  Doncs això…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s