adhesió a la proposta

Gemma Lienas Massot, escriptora catalana que segueix molt a sovint, publica avui una entrada al seu blog sobre una proposta a la qual m’agradaria adherir-me i suggerir la vostra col.laboració en favor del català. Còpie i pegue la seva entrada del blog.

“Demanem la teva col•laboració en favor del català. Entra a la pàgina web del Parlament Europeu i clica la pestanya del català. Si la visita molta gent, no n’eliminaran la versió catalana!
Web del Parlament Europeu:

http://www.europarl.cat/

Llengües com el letó, l’estonià, el finès o l’eslovè, així com el maltès -que no arriben al mig milió de parlants- tenen l’estatus de llengua oficial a Europa. El català, en canvi, amb uns 9.500.000 parlants, és la desena llengua europea en importància i no té encara cap reconeixement en l’àmbit europeu”

2 pensaments sobre “adhesió a la proposta”

  1. És del tot incomprensible que el català no siga llengua oficial a Europa. L’única explicació legal és que aquesta llengua no és la primera oficial d’un Estat de la UE. Independentment de les independències dels Estats, si “Europa” vol fer-se més pròxima a tots els ciutadans,crec que ha d’anar més enllà dels Estats actuals per a arribar a la seua diversitat cultural, lingüística, nacional. L’Europa dels Pobles, vaja. Hi ha 27 Estats Membres. Hi ha moltes més Nacions i cultures que mereixen un respecte. Perquè els ciutadans europeus, que tenim com a primera llengua d’ús habitual una que no és oficial, mereixem eixe reconeixement. I posant-nos pragmàtics, el català té un domini lingüístic que compta amb als 13-14 milions d’habitants (la 8a o 9a llengua en el ranking) dels quals crec que uns 8 ó 9 (crec que en este cas és la 13a) la fan servir amb una certa assiduitat.

    El dia que reconeguen la meua llengua a Europa, seré més europeu. Per això, enhorabona per la iniciativa. La vaig descobrir fa dos anys, tot just quan donava Dret Comunitari. El mestre la va recolzar.

    Salut Amparo, des d’Anglaterra!

  2. Hola Agostí,

    Amb esta iniciativa només faig allò que està en les meves mans: Col.laborar, difondre la informació i demanar la col.laboració de tot aquella persona que estima la nostra llengua. Per a que no quede en l’oblit.

    Gràcies per teu comentari, i molta sort per Anglaterra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s