gegants elèctrics

Vos imagineu per un moment que el cablejat que condueix l’energia elèctrica, des de les centrals o les estacions elèctriques fins les nostres cases, fora transportat per gegants?

Gegants, amb diferents poses, com els de L’Illa de Pasqua, o com els que eixen en els passacarrers de les nostres festes (per posar un exemple) repartits per la nostra geografia: Amb els braços en alt i les mans plenes de cables sostenint i alhora conduint l’energia elèctrica, o,  amb els genolls flexionats per a donar-se impuls per pujar el cablejat per una muntanya,  o , amb les extremitats inferiors completament separades per tal de creuar un riu, o , amb  parelles, caminant en la mateixa direcció o direccions oposades, mirant-se l’un a l’altre,  o, amb el cap inclinat,…

Vos ho imagineu?

Doncs aixó precissament és el que ha fet una empresa d’arquitectura i disseny anomenada Choi +Shine , que ha presentat un disseny per a la Icelandic High-Voltage Electrical Pylon International Design Competition en el que proposa un gegant en forma de castell per a portar els cables d’electricitat a través del paisatge d’Islàndia. Segons esta empresa, només calen xicotetes alteracions en la l’estructura de les torres d’acer ja existents, per a obtindre una rica varietat d’expressions, convertir-les en algo més  que un disseny funcional de la necessitat i, convertir-les en monuments.

Realment increïble i ingeniós.

A mi m’ha captivat enormement esta idea. No vos pareix?

3 pensaments sobre “gegants elèctrics”

  1. És genial! combina la necessitat de posar torres elèctriques de cablejat amb una estètica d’allò més curiós. M’ha encantat!

  2. Fins ara, les torres elèctriques em passaven desapercebudes, ara, quan vaig en el cotxe, les veig, i no deixe d’imaginar-me-les com les de les imatges de dalt.
    Algún dia mirant-les, mirant-les me n’eixiré de la carretera i tot, 🙂 (no seria la primera vegada)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s