falsetat i còlera

A pocs dies de la visita del papa Benedicto XVI a l’Estat espanyol (el dia 6 de novembre acudirà a Santiago de Compostel·la, el 7 a Barcelona, i en 2011 a Madrid), no són pocs els col.lectius que orgnitzen campanyes en favor de la laïcitat i en contra de la visita del papa a càrrec dels impostos públics.

 • Per fer-nos una lleugera idea, a Barcelona el cost no serà inferior als 2,5 milions d’euros, la majoria dels quals (1,85) seran aportats per administracions públiques, i la resta (0,65) l’Arquebisbat.
 • En el cas de la visita a Santiago de Compostela la Xunta maneja un pressupost al voltant dels 4 milions d’euros.
 • I, a Madrid, l’Estat pagarà la meitat del mateix, en total uns 5 milions d’euros.

A estes xifres caldrà afegir-li el cost de les hores extres dels treballadors d’emergències mèdiques,  les hores extras de les Forces de Seguretat de les respectives autonomies i de l’Estat Espanyol, entre altres.

Un viatge pastoral que suposarà unes despeses de milers i milers de euros en plena crisi econòmica, per a rebre la visita d’aquell que difon doctrines, que entre altres:

 • ataca l’ús del preservatiu encara que morin milers de persones per SIDA.
 • manté i protegeix a pedòfils en el seu si,
 • és homófoba, va contra el matrimoni entre homosexuals
 • rebutja la igualtat i manté un paper secundari per a la dona, i ataca la seva llibertat sexual i reproductiva.

Grans sumes de diners destinats a grans events. Events FASTUOSOS, PRESUNTUOSOS, POMOPOSOS I FALSOS,( i per què no, RÀNCIOS), que es dilapidaran en cel.lebracions d’anys xacobeos i inauguracions de capelles. Diners malgastas i que ben be es podrien destinar a infraestructures estables i duraderes en països com ara Haití per a evitar  el mal, el dolor, i la mort. Haití es mor de nou com a conseqüència del còlera nou mesos després d’aquell clímax de solidaritat de la qual a penes queda res. Es va anar, es va apuntalar el pais, es van fer tots les fotos i ens vam oblidar d’ells.

En quin mon estem vivim? A qui defenen estes doctrines? I els diners públics? Vivim en un món en el qual només sabem posar pegats responent a cops mediàtics.

El còlera a Haití és una conseqüència del món descorazonador en el qual vivim, i la còlera que una sent és la conseqüència de la impotència i la ràbia, i la falsetat que ens envolta.

“La falsedat té ales i vola, i la veritat segueix arrossegant-se, de manera que quan te n’adones de l’engany ja és massa tard”. Miguel de Cervantes Saavedra

2 pensaments sobre “falsetat i còlera”

 1. A mi ja no em sorpren res, i menys de els politics i l’Esglesia. Pero si encara justifiquen els abusos sexuals a menors. Aço es intolerable pero l’esglesia seguix sent massa poderosa tant economica com politicament. Ni un duro de les arques de l’estat haurien d’anar a parar a la seva bujaca. Que no en tenen prou?

 2. Miquel, últimament i després de tots els escàndols polítics i religiosos que van destapant-se, estem perdent tots la capacitat de sorpresa, i això, baix el meu punt de vista, comença a ser preocupant, doncs ja donem per fet coses que mai haurien d’haver ocorregut.
  I, aquells que han comés este tipus d’actes, després, volen ser models a seguir, i el pitjor de tot és que, seguidors en tenen un FUM!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s