ells tampoc l’esperen

Relacionat amb la visita del Papa a Espanya, publique un article de Maruja Torres i una viñeta de El Roto que m’han resultat excepcionals.

Transcripció i traducció de l’article de Maruja Torres del passat 4 de novembre publicat a El País.

El Roto 05/11/2010
El Roto 05/11/2010

Reconec que no sé què posar-me per anar a rebre al cap de l’Estat vaticà i recordar-li alhora que Catalunya és una nació, que tenim arrels catòliques fins a en el més profund del profund monyo; que sóc “charnega” pota negra desintegrada per implosió voluntària de fronteres; que només em casaria, i de blanc, si fos gai i amb Carla Bruni, res més que per fastiguejar-li (al Pontífex); i que crec fermament que, si existís Déu, uns quants milers de retors pederastes haurien caigut fulminats de llarg a llarg del món des de fa un muntó de temps.

Tot això m’ocorreix per ser dona. No solament no puc ser sacerdotessa: és que ni tan sols sé amb qué cobrir-me per rebre a B-16 a les portes de la Sagrada Família. Si fora un home no tindria tal problema. Em posaria un condó. Quatribarrat i amb barretina en la punta, però condó.

Condó, condó, condó, condó. Ho repeteix com un karma. I a més, què bé, condó rima amb nació. A vore, tots a l’una: “Catalunya és un condó”. “Un condó és una nació”. “Una nació és un condó”. “Ai, condonera! Encara que la gent no vulga!” (música de Campanera, cobla immortal de Joselito).

M’he tornat boja? Possiblement. Després de saber que el Tea Party s’ha carregat a Obama per intel·lectual -i per ser d’Al-Qaeda-, no és per desplomar-se en la insània que en este pais no disposem ni d’un “Nestea Party” capaç de rebutjar a Ratzinger per intel·lectual i per cap màxim d’una institució homófoba, masclista, antiabortista i antievolucionista?

Va dir Amin Maalouf en el seu animós encara que pessimista discurs d’acceptació del d’Astúries: “Si ens descurem, aquest segle recentment començat serà un segle de reculada ètica”. I va dir bé: tenim la prova. Més avancen les religions, més retrocedeix l’ètica.

Condó, nació, papón.

Ells no l’esperen i, jo tampoc.

2 pensaments sobre “ells tampoc l’esperen”

  1. La veritat és que les despesses de la visita del Paaaapa no tenen cap trellat, atès que si vé com a cap d’un estat, se l’hauria de rebre com a qualsevol altre cap d’estat, sense tanta molèstia per als ciutadans i per suposat, sense tant malgastar els diners. Si vinguera com a màxim representant de l’esglèssia, que se n’ocupe aquesta i que malgaste tot el que vullga, no hi ha cap problema.
    El que passa és que vindrà fent de tot un poc i es parla de que “portarà diners” a Barcelona i Santiago. Si el que esperem d’aquet ésser humà és que el vegen passejar per dues ciutats i que deixe diners, és que estem idiotitzant-nos un poc. Que no es pot oblidar que aquest és anticondonista, antiavortament i anti drets civils com el matrimoni o la llibertat religiosa…No es pot preguntar a tothom qui volem que vinga o no de visita a Espanya quan aquest és un cap d’estat, però és que vé com a màxim representant de l’esglèssia catòlica a un païs laïc, així que,qui vullga, que l’espere, però que també li pague la visita.El que ocorre és que no som un païs laïc.
    Amén

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s