la nit de reis

La tradició dels Reis Mags és una de les més boniques que hi ha al llarg de les festes nadalenques estimada per tothom, especialment pels xiquets i xiquetes, però sobre tot també per aquells que, com jo, tenim ja algun anyet que altre, i que durant tota la nostra infáncia i bona part de la nostra joventut, han estat els únics en portar-nos regals per estes festes.
Els Reis Mags, Reis d’Orient o simplement els Reis o els Reixos, són uns mags que, guiats per un estel, van portar regals a Jesús. Estos regals van ser or, encens i mirra.
Els Reis Mags fan la seva arribada de formes diferents a cada poble, si és a la costa arriben en vaixell, si té aeroport arriben en helicòpter, poden arribar en tren o també a peu, per la muntanya, opció esta última que enguany han escollit en el meu poble.
Han arribat per l’ermita. Si no recorde mal, és la primera vegada que arriben per este indret. Des de l’ermita de Santa Bàrbara, un castell de foc d’artifici ha anunciat la seva arribada a Sella i després, en cavalcada pel poble, guitas per l’estel, cada Rei amb els seus patges han repartit confetis i caramels fins arribar a la plaça on, un nombrós públic esperava impacient la seva arribada.
Una vegada en la plaça, de nou, un gran castell de focs artificials els ha donat la benvinguda i amb tota la seva comitiva han entrat en l’esgèsia per a fer l’entrega de regals a tots els allí presents, no sense abans oferir els tres reglas a Jesús, un per cada rei.
Melcior, d’origen europeu, el rei blanc, de cabells i amb barba llarga i completament blancs, li ha fet ofrena de l’or. Tot i ser el més jove dels tres reis tenia l’aspecte més vell, ja que segons una llegenda el “niño” Jesús el castigà per fer mostra innecessària de la seva força i joventut.
Gaspar, d’origen asiàtic, el rei ros, jove, bell i amb la pell blanca i rosada, i els cabells castanys, li ha fet ofrena de l’encens.
Baltasar, el rei negre, d’origen africà, li va fer ofrena de la mirra.
Els tres duien una meravellosa túnica i amb una fina capa blanca jaspiada
Tots, grans i menuts, van tindre el seu merescut regal, que els van omplir de felicitat;
un regal de felicitat que els va pertànyer mentres els desembolicaren…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s