sense senyal

TV3 ja no es pot vore en cap lloc del Pais Valencià des d’ahir dijous 17 de febrer, després de 26 anys d’emissió.

La llibertat d’informació, la llibertat pura i nua, i l’espai de comunicació en llengua catalana reben, d’esta manera, un cop immens

Este blog es suma també a la iniciativa espontània de suport a les emissions de TV3 al País Valencià deixant-lo:Declaració pública d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)

València, divendres, 18 de febrer de 2011

Reunida la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià el dijous 17 de febrer del 2011, ha pres la decisió de cessar les emissions de TV3 al País Valencià. Això és provocat per les renovades amenaces de noves multes del govern valencià. La nostra entitat ja ha pagat una primera multa de 126.943,9 euros i ara ha de fer efectives dues multes més que sumen 600.000 euros. La data límit per a fer-ho és el 20 de març, si no volem que s’inicie el procés de constrenyiment i embargament de comptes corrents, ajudes i propietats, com l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. Ara, a més, se’ns amenaça amb noves multes que significarien 120.000 euros més cada mes.

Davant aquesta decisió, Acció Cultural considera:

Primer. Aquesta campanya de persecució contra Acció Cultural és obra del Molt Honorable Senyor Francisco Camps, president de la Generalitat Valenciana.
Un dels motius fonamentals és utilitzar el tancament de TV3 com a pantalla de les greus acusacions que pesen sobre la seua persona com a encausat en el cas Gurtel.

Segon. Aquesta persecució contra Acció Cultural per part del Sr. Francisco Camps va contra l’esperit de tota la normativa europea.
Tots els tractats internacionals garanteixen la llibertat de circulació dels productes àudio-visuals. Així s’evita que les fronteres polítiques i administratives siguen un obstacle per a la promoció de la diversitat lingüística i cultural europea.

Tercer. El Sr. Francico Camps ha modificat arbitràriament i expressament la legislació valenciana per a poder forçar al tancament de TV3.
Ha arribat a l’extrem d’impulsar una modificació de llei, amb la nostra entitat com a únic objectiu i destinatari: es tracta de la modificació de la Llei 1/2006 de la Generalitat, del Sector Audiovisual, per la Llei 16/2010, del 27 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d’Organització de la Generalitat. Subratllem que encara no han passat dos mesos de la modificació de la llei.

Quart. El Sr. Francisco Camps sap que sí que ha existit la reciprocitat de TV3 i Canal 9
Acció Cultural va ser la primera entitat cívica que impulsà la creació de Canal 9. També, des del 1989, va ser la que impulsà l’arribada de Canal 9 a Catalunya. Posteriorment, el govern català va facilitar la recepció de Canal 9 a Catalunya durant dos anys, mentre esperava tancar un acord de reciprocitat amb la Generalitat Valenciana. Aquest acord va ser rebutjat pel Sr. Francisco Camps i es continuà la persecució de TV3.

Cinquè. El Sr. Francisco Camps nega als valencians una televisió en la seua pròpia llengua.
Considerem que aquesta discriminació és un atac gravíssim a la llengua i la cultura del País Valencià, contra els interessos del nostre poble.

Per tot això, demanem

Que el Partit Popular substituesca el Sr. Francisco Camps com a candidat a les properes eleccions autonòmiques, perquè entenem que és una persona que no respon als interessos valencians. Només així es podran resoldre els preocupants nivells de degradació de la democràcia que actualment pateix el nostre país i aconseguirem que les institucions valencianes recuperen la seua dignitat.

Tot i això, Acció Cultural no considera tancada la història de TV3 al País Valencià. Primer, perquè el fons del conflicte jurídic resta pendent de resolució al Tribunal Suprem i, posteriorment, si cal a unes altres instàncies europees. Perquè tenim la raó.

Finalment, volem agrair l’esforç i la solidaritat que, tant durant els darrers 26 anys com en aquests moments, han mostrat cap a Acció Cultural del País Valencià els seus socis, centenars de milers de ciutadans dels País Valencià, Catalunya i les illes Balears i tota la societat civil del nostre país, siguen associacions, partits polítics, sindicats, etc. A tots, moltes gràcies.


5 pensaments sobre “sense senyal”

 1. Una animalada més. Aquesta vegada contra la llibertat d’expressió i difusió de la cultura. JA N’HI HA PROU, NO?

 2. Tenim el que ens mereixem, Mequetrefe, perquè ací ens ho engolim tot:
  Deixen als escolars sense ordinadors perquè segons ells, estos, els ordinadors són els que generen la miopia en els escolars. I no passa res.
  Compliquen la tramitació de les ajudes per a la dependència i retrasen el seu pagament fins a la eternitat, i tampoc passa res.
  Retallen partides pressupuestàries per les escoles de música, fent perillar en moltes ocasions la supervivència de les quals, i no passa res.
  Retallen partides pressupuestàries per a la cultura i l’educació, i no passa res
  Trauen burla de tot nosaltres en la cara, amb campanyes de promoció de l’ús de l’uniforme escolar per a combatre l’absentisme, però no passa res.
  Ara, en plé segle XXI, en plena era de la informació, quan l’oferta d’informació està ampliant-se en centenars de canals de TV, ràdio, webs, blogs i xarxes socials per a la satisfacció dels ciutadans lliures, uns quants polítics censuren i tanquen l’emissió d’un canal de televisió en el seu territori, i no passa res.
  I, així podiem seguir fins avorrir-nos, i tampoc passaria res, perquè estem en la terra del MENFOT.

  VERGONYA, CADA VEGADA MÉS
  I encara ens passa poc…

 3. Jo no entenc que ens passa…
  em ve al cap la cançò: “que vos passa, que vos passa, que vos passa valencians?”

 4. Sí, la veritat és que hi ha un passotisme general impresionant. I a la meua generació, que se farem el futur, no veig massa ànims de lluitar per canviar res, en general.

  Tant de bo m’equivoque! De moment, anirem demà a la concentració per TV3 a València, a vore si té èxit.

 5. Laia, si en la teva en generació hi ha passotisme en la meva, encara més. És un passotisme generalitzat.
  Esta vesprada, precissament fent-me el café en unes estupendes amigues parlaven d’aixó, del passotisme generalitzat que reina en el poble i en la Comunitat. Ens costa molt moure’ns i quan ho fem és per temes bastant trivials i insubstàncials. No ens agrada complicar-nos la vida molt i per eixe motiu n’hi han d’altres més espavilats que se la compliquen per nosaltres fent i desfent al seu gust. Després passa el que passa.

  Quan veig imatges de Túnez, Egipte, i ara Líbia, pense: Haurem d’esperar a tocar fons com ells per a obrir tots els ulls, despertar i reaccionar???

  Gràcies pel teu comentari, Laia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s