açò no ha fet més que començar…

Només han passat 10 dies de les eleccions però les noves directrius de la Generalitat no s’han fet esperar. Directrius totes que afecten de manera negativa al Sistema Públic de Serveis ( Sanitari, Educatiu i de Benestar Social).

Pel que fa a l’àrea Educativa els retalls previstos per al curs vinent són salvatges…

 • Eliminació de les línies en valencià, donant l’excusa que s’ha d’introduir l’anglès com a tercer idioma. (Entenc que els idiomes, sobre tot l’anglés, són fonamentals, però no a costa del valencià. L’odi al valencià per part dels polítics que ens governen en la Comunitat és tal, que  qualsevol excusa és bona per tal de reduïr-lo a la mínima expresió. Sóm l’ùnic poble que renega de la seva llengua!).
 • Eliminació dels CEFIRE
 • Increment del nombre d’alumnes a 35 per aula en els cursos d’ESO i més de 35 en Batxillerat.
 • Reducció significativa del nombre de professors
 • Desaparició de programes d’atenció a la diversitat (compensatòria, atenció a l’alumnat extranger i alumnes amb dificultats d’aprenentatge,…)
 • Possible desaparició de reforços, desdobles i optatives.
 • Disminució de despeses i recursos.
Qui vulga meyns alumnes per aula que pague i se’n vaja a la privada tal i conforme fan els fills del qui ens governa.

I pel que fa a l’àrea de Benestar Social, l’àrea més resentida de les tres per la mancança de centres públics per a sectors de població desfavorits, els retalls tampoc s’han fe esperar.

 • L’eliminació de les línies pressupuestàries destinades ajudes de lloguer per a rendes baixes,
 • Eliminació de ajudes econòmiques per acolliments familiars en família extensa
 • Eliminació de subvencions econòmiques per a entitats col.laboradores amb la Administració Pública en matèria de fàmilia, infància.
 • Dràstica disminució econòmica en Rentes Mínimes de inserció socio-laboral, més conegut com a la Renda Garantida de Ciutadania.

Pel que fa a l’àrea Sanitària ja estan anunciant el financiament del sistema mijantçant co-pagament de les prestacions.

I, açó només ha fet que començar.

I qué?,  doncs que tenen tota la legitimiat per a dur endavant totes estes reformes, que més que reformes jo considere que són passos gegants cap enrere. Reformes que no serviran per a endreçar la situació sino per a intentar paliar el brutal deute econòmic que pateix la Generalitat Velnciana, per a intentar pagar tots els degavells dels ùltims 15 anys, és a dir per a passar dels número rojos a zero i, començar de nou, però tal i conforme estaven fa més de 20 anys.

Ara qué cal fer? anar a manifestar-se? Si tenen tota la legitimitat per a fer éstes i cinquanta mil reformes com éstes. Les urnes els han donat carta blanca mitjançant majoria absoluta per a fer i desfer com li’ls vinga en gana.

Ara només toca que tota eixa majoria absoluta que li’ls ha donat el suport en les últimes eleccions calle la boca i asumeixca el que representava el seu vot.

A la resta que no els hem votat, …, encara no tinc massa clar que podem fer, perquè açò no ha fet més que començar.

2 pensaments sobre “açò no ha fet més que començar…”

 1. Clar no està gens clar el que s’ha de fer, pero almenys no quedar-nos callats i tractar de que la gent s’assabente del que realment passa.

  I com parlem? Amb manifestacions, cartetes… 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s