empanaetes

Continuem en la cuina, i ara toca fer empanaetes, (empanadilles).

L’elaboració de la pasta és molt més fàcil que la de les coques escaldades, però no per això meyns bona, més be al contrari diria jo.

ingredients per a la pasta:

  • 1/2 quilo de farina de blat
  • 1 got d’oli d’oliva
  • 1 got de cervessa
Ingredients per al farcit de pisto.
  • 1/2 ceba
  • 2 tomaques madures ratllades
  • 1 pebrera roja
  • 2 ous durs
  • llauna de tonyina
Elaboració de la pasta:
En un bol, platera o similar s’aboca la farina i és deixa un buit enmig per afegir el got d’oli i el de cervesa. Es remena en una cullera de fusta i, seguidament es pasta amb les mans fins convertir els ingredients en una pasta uniforme.
Elaboració del farcit:
En una paella amb oli es fregeix la ceba, la pebrera i la tomaca. Després s’afegeixen els ous durs i la tonyina i es remena un poc.
La pasta s’aplana i se li dona una forma circular, s’afegeix el farcit en la meitat de la pasta i l’altra meitat cubrim el farcit formant l’empanaeta. Després, amb els dits, es pesiga la pasta per a tancar-la i acte seguit s’indtrodueix al forn a una temperatura d’uns 250ºC durant uns 15  minuts.
Traem les empanaetes del forn, deixem passar uns cinc minuts i, … a menjar s’ha dit!!.
Bon profit!!!.
(El farcit també pot ser de pèsols, de ceba, d’espinacs, i d’allò que més t’agrade. Totes estan molt bones, ara be, si jo hagués de triar una, triaria la de pèsols. Ummm exquisites!!!)

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

5 pensaments a “empanaetes”

  1. Uf! com continues així em tens en ta casa demà berenant…
    Gracietes per la recepta, prenc nota.

  2. Àngels, prova a fer esta pasta és molt fàcil i molt ràpida de fer i el millor de tot, és que està boníssima.
    🙂

  3. Jo en casa, de vegades menge empanades paraguaies.En tots els països d’Amèrica que parlen espanyol, l’empanadeta és molt comuna i cada païs les fa d’una manera. El que passa és que normalment no fem la pasta ( 2 de cada tres vegades);en comprem una especial (n’hi han discos d’empanada per a fregir o per al forn), i per a mi, perd prou “la gràcia”. Jo faig de “pinxe farcidor” i les omplim de “palmito”, panses i olives verdes sense anxova, o de carn amb salsa de tomaca i ou dur o de carn de soja que posem en aigua per hidratar-la, panses, olives negres i salseta de tomaca . Aquestes últimes són brutals. Els discos són d’una pasta molt fina i són més grans que els que hi ha al súper (les comprem en un super “latino”), que són per a postres. En fer-ne si estem pel poblet te n’aguardem perquè les proves.

  4. Mequetrefe jo tampoc acostume a fer la pasta, sempre la compre precuinada, no tinc temps per a fer-la, però estes vacances, (que per cert ja se m’han acabat 😦 ) m’ha donat per ensenyar-me a fer alguna coseta de cuina entre elles les coques escaldaes i les empanaetes, i la veritat és que no tenen res a veure en les de compra. I si a més la cocció és en forn de llenya, com és el cas, doncs, són ja per a morir-te 🙂

    De totes formes prenc nota dels farcits que apuntes, sobretot el del “palmito” (que m’encanta, me’l menge, així, sense res) les panses i les olives verdes. Ummmm, que fam està entrant-me.

    Ai! que bona ganeta 🙂

  5. Em sorpren moltissim com a molts paissos d’Iberoamèrica utilitzen l’oliva, per a les diverses empanades, quan a molts d’ells no hi ha oliveres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s