on caurà?

De camí a la faena, una notícia per la ràdio m’ha tret de la monotonia del viatge.

“La NASA preveu  que els trossos d’un satèl·lit d’uns 20 anys d’antiguitat  podrien caure el divendres 23 de setembre a la Terra,  sense precisar en quin lloc”

23 de setembre és despús demà!. Puje un poc més el volumen de la ràdio i continue escoltant

“L’agència espacial nord-americana afirma no obstant això que els riscos per a la seguretat pública són “mínims” i reafirma que la seguretat és una de les seves prioritats.

El transbordador Discovery va transportar en 1991 este satèl·lit de sis tones per mesurar els canvis atmosfèrics i els efectes de la pol·lució. En 2005 va ser oficialment donat de baixa i va emprendre el seu camí de retorn a la Terra .La nau, s’usava per mesurar la capa d’ozó, media 3 metres per 10, pesava 5.900 kg i estava dotada de 10 instruments científics per mesurar el vent, la temperatura i reaccions de l’ozó.

Segons la NASA, és probable que la major part del satèl·lit es creme en ingressar a l’atmosfera, però alguns desfets cauran sobre la Terra, en un lloc “que no és possible precisar” i en una superfície amb un radi de 800 km.”

En fi, tots mirants al cel per vore si ens plourà per a festes i ara resulta que en compte d’aigua el que ens ve es, SATÈL.LIT.

On caurà?

4 pensaments sobre “on caurà?”

  1. Amparo, també de camí a la feina, vaig sentir la noticia y, com que anava per la baixa a Benidorm per via parque, i es veu el cel, la mar i l’illa… pensava com l’home ha sigut capaç de llançar-se a l’espai, consguir avanços insospitats, però, com sempre, hem sigut incapaços de pensar que fer o com minimitzar les nostres propies deixalles i la brossa… estem fent amb l’espai el que hem fet amb la terra.

  2. … i donant gràcies que no li ha caigut a ningú damunt del cap! – encara que ja podria haver-li caigut a més d’un 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s