línia de punts

Arriba un moment en la nostra vida que, de sobte i sense saber per què, apareixen determinats obstacles que ens perturben i alteren el ritme tranquil de la nostra vida; afrontar-los de la millor manera possible es converteix, aleshores ,en una obligació per a eixir airosos d’ells.

Llegir frases amb missatges implícits de superació d’experiències personals negatives, poden ser opcions per a ajudar-te a superar moments difícils. En este sentint, he encontrat dos frases força interessants que pot ser ajuden en moments d’angoixa sobrevinguda.

La primera és una frase curta, però a la vegada complexa i la frasse en qüestió es:“Si succeeix, convé”.(“Si sucede, conviene”).Una frase adjudicada als budistes que ve a dir que,  sempre hi ha una raó d’alló que ens passa, encara que allò que ens passe siga dolent i que, més pronte que tard li encontrarem la seva part positiva.

L’altra frase és la següent: «La línia de punts sempre s’estén cap a enrere», una frase un poc més llarga, però no per això meyns intensa i interessant, la qual ve a dir que  una vegada que passem pel suposat problema, només després d’un temps prudencial, mirant cap a enrere, entendrem la raó de l’existència i, tal vegada, la conveniència d’este problema per al desenvolupament de la nostra vida, el nostre creixement i el nostre aprenentatge. A Steve Jobs li devem la frase i la interpretació de la mateixa.

 En estos moments, estes dos frases són les que acaparen els meus pensaments.

7 pensaments sobre “línia de punts”

 1. Hola guapíssima,

  Qué tal per ahí? Supose i espere que molt be.
  Aprofita el temps en eixe Erasmus i apren molt, tant de les experiències positives com dels obstacles que t’apareguen. Afronta’ls i supera’ls.
  I com no! passa-t’ho molt be!!!.

  Una abrçada molt gran a tu també, Laia.

 2. Molt bé, Amparo. N’hi ha dies i dies, clar, i a voltes es fa dur estar tant de temps lluny de casa, però en general és una experiència boníssima i estic molt contenta. A més, Lisboa m’agrada molt (bueno, ara que comença a ploure un poquet menys…jeje).

  Ens veiem en les vacances de Nadal!

 3. La segona frasse m’agrada més que la primera, perquè l’entenc millor i pense que és veritat. Quan u ha superat qualsevol cosa, mirar cap enrere li permeteix comprendre les reaccions, les maneres d’actuar i li serveix com “entrenament”.
  Quant a que si “succeix, convé”, em costa més trobar la part positiva de les coses dolentes una vegada hagen passat o mentres estan passant, crec que sóc una persona “més neutra”, si crec que quasevol situació és dolenta, no intente buscar-li el que puga tenir de positiu, més bé, pose més atenció per solucionar-la (per a mi superar adversitats o no és simplement -i tant complicat alhora- qüestió de posar atenció, de no distraure’s, ja en parlarem amb més temps d’açò, si vols).
  En tot cas, són dues grans frases que ens poden ajudar.

 4. Laia, Nadal està ahí, que el temps passa volant. Mentres tant, disfruta!.

  Mequetrefe, pel que fa a la primera frase “Si sucede, conviene”. Jo crec que el que vol dir és que, les coses sempre passen per algun motiu. (Tant les bones, com les dolentes) I si important és conèixer el “per què?” passen, més important, si cap, és arribar a entendre el “per a què?” passen. Descobri-ho, segur que ens ajudarà a entendre la conveniència del succés.

  Gràcies als dos pels vostres comentaris.

 5. Amparo… quand de temps!! I entre al blog i em trobe amb el tema dels canvits. 😀 Igual per a alguns no, però per a mi si que ho es… per que eixes coses que tu anomenes “obstacles” pense que a la fi ens fan redissenyar el nostre camí per adaptar-mos al canvit.
  Jo crec que soc mes fan de la primera frase, si passa, convé. Igual en eixe instant l’angoixa, la incertidumbre no ens ho deixa vore, però de tot s’apren i segur que alguna cosa positiva se’n pot traure i la nostra projecció personal ix guanyant.
  I ja que vore com som de diferents les persones, per que a mi la segona m’ha costat molt d’entendre i si tu no hagueres posat la interpretació no li haguera vist eixe significat. Igual dins del discurs de Jobs ve al pel, però la frase en si.. em costa MOLT entendre-la.

 6. Hola Virtu, sí que feia temps que no es “veia” per ací…

  Pensan-t’ho be les dos frases tenen molt en comú, la diferència pot ser estiga en la projecció que cada una fa.
  Jo el que crec és que la primera frase (si passa, convé) es refereix més a una acció on les conseqüències es projecten des del present cap al futur, és a dir les conseqüències d’alló que ens passa estan per vore.
  La segona frase, la projecció es fa cap al passat. Des del present fem un retrospecció cap enrere per a intentar compendre que allò que ens ha passat ens ha anat disenyant la nostra vida i tant allò bo com dolent ens ha fet aconseguir tot el que tenim.

  Gràcies per comentar, Virtu 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s