el mercat al carrer de fora

Per motius que ara no venen al cas, ahir vaig tindre l’oportunitat de visitar el nou emplaçament del mercat al Carrer de Fora.

Les paradetes s’extenien des del boqueró fins aproximadament el final del carrer. N’havien set o huit. Estava la dels productes de neteja, la paraeta de plantes i planters, la de la fruita i verdura, i la de catifes i també la de roba.

L’afluència de gent va ser una constant, el dia acompanyava, doncs feia un dia asolellat. Es saludaven uns als altres, era tota una novetat, estaven contents per poder tornar a acudir a comprar al mercat.

A més de la gent del poble, també hi havien alguns estrangers que tornaven de les seues rutes de senderisme i al seu pas compraven algun producte i es feien fotos entre les paradetes del mercar i la gent que el freqüentava.

I és que, encara que són poquetes les paraetes que venen al mercat fan un paper molt important, i des del meu punt de vista tres són les funcions que aporta al poble:

En primer lloc una funció proveidora de productes doncs la gent que el freqüenta sol ser gent major i en ell encontren alguns productes inexistents en el poble com per exemple espardenyes, sabates, roba, roba  interior, planters i plantes,…

Una altra funció molt important que duu implícita el mercat per al poble és la funció dinamitzadora, ja que amb l’excusa d’anar-hi la gent, eix, parla, compra, es relaciona. Hi ha que tindre en compte que entre setmana el poble no té el mateix moviment que en els caps de setmana i per eixe motiu cal no deixar pedre cap activitat existent.

Per últim, el considere també un atractiu turístic més per als pocs turistes que apareixen pel poble entre setmana.

Per tots estos motius, no sé com, abans de suspedre el mercat durant alguns mesos, no es va pensar estos aspectes, i canviar l’emplaçament des del primer moment.

Algunes fotos preses ahir del mercat al carrer de fora

7 pensaments sobre “el mercat al carrer de fora”

 1. Jo no se perque no es pensarà, però poca visió de futur i poca sensibilitat en el dia a dia dels veins si que en veig…

 2. Estic d’acord amb tu, Àngels, el dia a dia està prou descuidat.
  El cap de setmana pareix que siga l’ùnic importa.

 3. Estic totalment d’acord amb Vosaltres, àngels i Amparo. Fins i tot haguera pogut fer-se a un dels parkings… no sé, falta una mica més de sentiment de poble.

 4. Laia, des d’agost o setembre, (no recorde massa be) no es pot accedir en cotxe a la plaça perquè estan d’obres en el carrer del Secanet. Este es el motiu pel qual s’ha suspés durant uns dos o tres mesos el mercat, fins farà uns quinze o vint dies que s’ha canviat l’emplaçament al Carrer de Fora.
  Eixe canvi d’emplaçament s’ha vist un poc forçat pel descontent de la gent del poble i les protestes dels comerciants que acostumen a vendre al mercat.

  Si les obres estaven previstes fer-se, també havia d’haver-se previst el canvi d’emplaçament del mercat sense cap interrupció. Alternatives n’havien: els parkins per exemple (com molt be diu Clareta); o,… el carrer de fora, com al final s’ha optat.

  Peró no calia esperar tant, ni comportar que la gent ni els comerciant protestaren.

  La gent del poble necessita eixe servei i els comerciants necessiten treballar. Eixa és la falta de sentiment i excés de descuit que pot ser fan referència Àngels i Clareta.

 5. Ostras, no sabia res d’això. La veritat és que no m’imagine Sella sense mercat dimecres i dinvedres de matí, crec que sempre l’he coneguda així. I sí, teniu tota la raó, això s’hauria d’haver previst.

  Em farà molta gràcia trobar el mercat al meu carrer!hehe

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s