xarxes socials

Este cap de setmana he participat en un taller sobre xarxes socials al meu poble.

Quatre hores de durada que al final s’han convertit en set, han donat per a introduir-nos en algunes xarxes socials, més en concret  Twitter i Linkedin.

La primera vegada que vaig sentir parlar de Twitter va ser en l’agost de 2009 a la ràdio; entrevistaven a un escriptor novell mexicà que havia tingut la idea d’escriure un llibre amb la col.laboració dels usuaris de Twitter i que animava, a tots aquells usuaris interessats, a participar en l’elaboració d’un llibre enviant micro-entrades d’una longitud màxima de 140 caràcters durant un període de temps determinat.

¿Twitter? No ho havia sentit mai, buscant després em vaig assabentar del que es tractava( Un servei gratuït de microblogging, una xarxa social que permetia a les seves usuaris enviar micro-entrades basades en text, denominades “tweets”) Idea i xarxa em van agradar, però el que és de cert és que, fins avui no l’havia usat, i he de dir que no em desagrada. De moment m’he creat un compte de prova i l’he enllaçat al lateral d’este blog. Vorem fins on arribe.

Linkedin és l’altra xarxa social que la nostra mestra ens ha explicat. Amb Linkedin tenia un compte obert, però he de reconeixer que bastant descuidat, encara que pense que pot ser siga la xarxa social que més puga usar. M’agrada la finalitat de Linkedin.

El taller ens ha sabut a poc perquè  el contingut ha estat molt interessant, però sobre tot per la persona que l’ha impartit: una autèntica especialista en la matèria.

M’agradaria que s’organitzaren més tallers d’este tipus, pense que el futur, en gran mesura, ve donat pel coneiximent i maneig d’estes ferramentes.

Una original imatge presa per una participant del taller.

5 pensaments sobre “xarxes socials”

 1. La primera vegada que vaig sentir parlar de twitter tambe va ser al 2009. A una assignatura del master que estava fent i on em vaig donar d’altra en una infinitat de xarxes que no acabava d’entendre.
  Es cert, la persona que la impartit es una bona mestra perque a mes d’ensenyar-nos l’us ens ha sabut transmetre el siginificat i utilitat i les dos xarxes.

 2. Per cert, Àngels, he d’agraïr-te a tu la informació sobre este Taller; gràcies a tu he pogut participar-hi.

  A vorem si m’aclareix en Twitter…

 3. No sé, no sé, Àngels…

  És cert Miquel que, per a publicitat, el facebook pot resultar una bona eina, però fora d’aixó jo l’encontre un mareig; tanta gent per ahí rodant. No sé, el veig com un pati de veïnes on tots poden vore tot de tots. Ja dic, de moment no m’atrau massa.
  Twitter, més o meyns ja sé de qué va, i sí m’he tret un compte, encara que en el que m’agrada enrollar-me…, 140 caracters no donen per a res :). Però sí, esta xarxa pot estar millor que el facebook
  Linkedin, és la que més m’agrada. Li veig una utilitat a nivell profesional molt acertada.
  En conclusió, crec que la idoneitat de les xarxes socials depen de l’ús que cadascú li’ls vulga donar; ús que pot vindre donat per distints factors com l’edat, la personalitat, circumstàncies personals i interesos particulars (en els facebook personals). El facebook de grups ja són altre tema,i reconcec que són prou interessants, precisament per la publicitat que generen.

  Per cert Miquel, ja vos he votat, i espere que tingueu molta sort!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s