Wicklow, Irlanda rural

Dissabte a les 21.45 eixia des de l’aeroport d’Alacant; tres hores després aterrava en Irlanda. Un vol low cost, ple d’irlandesos cremats pel sol de Benidorm, em conduia a una terra ja coneguda per mi.

La primera vegada que vaig visitar Dublin va ser en l’estiu de 2010, la meva filla estava allí aprenent anglés i, jo vaig anar un cap de setmana a visitar-la. Un tant atrevit per la meva part, ho reconec, perqué vaig viajar a soles i, en eixe moment no sabia res d’anglés. La segona vegada va estar l’any passat per Pasqua, en una excursió d’estudis organitzada per l’escola oficial d’idiomes de Benidorm; una setmana  en la que vam combinar estudis i turisme. Fantàstica experiència. Els plans per al viatge d’enguany anaven a ser similars, però finalment han acabat només en turisme, cosa que tampoc ha estat gens malament, doncs sempre hi han racons per descobrir, un d’ells, Wicklow, també conegut com el jardí d’Irlanda.

El comtat de Wicklow està situat al sur-est de Dublin, és la Irlanda rural. És una zona de xicotets pobles agrícoles i ramaders que recorden molt a terres del nort d’Espanya, per la seva verdor i les ramats pastan per les seves muntanyes. Les muntanyes són molt suaus, com les d’Asturies.

Estes muntanyes són conegudes com “Sugar Loaf” i en elles s’encontra el Parc Nacional de Glendalough, escenari natural de famoses pel.lícules, on es troba el que fou comtat de Kevin i les restes del seu monasteri cristià, conegut per la seva torre redona i les creus celtes; una creu bordejada per un cercle, que segons explicava el guia son una combinació de la celta, que tenien els oriünds (el cercle que representava el sol) i, la dels cristians, que els conqueriren (la creu, símbol cristà).


En el Parc Glendalough també podem encontrar els fascinants llacs d’orige glacial, el de la foto duu el mateix nom del Parc.

Una paseig d’aproximadament hora i mitja per este Parc és un perfect antídot per a l’estrés alhora que es transporta a una altra dimensió. El soroll de l’abundant aigua que corre pels rius, la verdor de l’exuberant vegetació i els colossals arbres m’atrapen i em dificulten abandonar este meravellós paratge.

Reconec que sóc una enamorada dels paissatges del nord.

Situada en les montanyes de Wicklow, també encontrem Powerscourt, una de les propietats més belles d’Irlanda; un important punt estratègic per als anglonormands que arribaren a Irlanda a finals del S XII, i que després de moltes alteracions i canvi de titulars al llarg dels segles avui, pertany a la família Slazenger, una rica família alemanya propietària de la firma de roba esportiva “puma”. Actualment el public té la sort de poder gaudir dels jardins que envolten a la mansió de Powerscourt, uns jardins amb una antigüitat superior a 250 anys en els que s’han millorat i ampliat. Els jardins s’extenen al llarg d’una vasta extensió de terreny i segons diuen, conté una de les millors coleccions d’arbres i flors ornamentals.

Una autèntica joia.

Finalment, una casacada d’aigua d’uns 121 metres d’alçada rodejada de boscos tanca la inoblidable excursió pels voltants de Dublin.

Una excursió que recorre per unes carreteres estretes, moltes d’elles desprovistes de voreres on el tràfic va per l’esquerra. Segons el guia, uns 200.000 conductors en Irlanda estan desprovists de carnet de conduir tal i com l’hem obtés nosaltres. Fins a final de 2011 no era obligatori anar a l’autoescola per poder obtindre el carnet de conduir; aprovar un examen teòric, anclar-te una L, conduir acompanyat d’un conductor experimentat i, renovar cada 2 anys els papers obtinguts per haver aprovat el primer examen teòric, equivalia a l’obtenció de carnet en una autoescola. Amb l’entrada en vigor de la nova normativa, per a poder conduir, cal obtindre el carnet en una autoescola, encara com ja he dit abans són nombrosos els irlandesos que no el tenen i de moment, la policia fa la vista grossa.

Pròxim post: Irlanda urbana, Dublin.

2 pensaments sobre “Wicklow, Irlanda rural”

  1. HOLA AMPAROOOO, !QUE ALEGRÍA SABER QUE ESTAS DISFRUTANDO !!! de sitios tan bonitos ,..¿has practicado algo de inglés? ,besos ,tu compi ,Maite

  2. Hola Maite
    Que alegria verte por aqui. Esto es muy bonito, y la gente muy amable
    Ya os contaré a mi vuelta
    Besos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s