mutilació social

Atenent a l’ùltim comunicat que he rebut des del Col.legi Oficial de Treballadors Socials d’Alacant sobre les últimes retallades del Govern Central, m’agradaria col.laborar amb la difusió del contingut del document,  per la greu repercusió que suposa per al cole.lectiu de treballadors i  per a la població en general.

􏰁 En relació als Pressupostos Generals de l’Estat.
1) La retallada del 42,4% del Pla Concertat amb els Ajuntaments (de 86.633.150 a 49.913.840 euros) eliminarà l’atenció a 3.244.338 usuaris dels serveis socials municipals.
2) S’eliminaran 12.265 llocs de treball directes.
3) Els pressupostos no contemplen l’execució dels següents projectes;
– Pla d’Acció per a les persones amb discapacitat, que atenien a 32.000 persones.
– A més, es deixarà d’atendre a 73.932 usuaris de projectes de desenvolupament social de les comunitats gitanes (de 152.752 a 78.820).
– Tampoc es duran a terme els 25 projectes que es venien contemplant per a la protecció contra el maltractament infantil,
– Ni els 33 de capacitació de professionals i mesures de medi obert.

􏰁 En relació a l’aprovació del Decreto Llei “Dependència” el Col·legi Oficial denúncia que:

• Amb l’ampliació a dos anys del termini de les autonomies per a les ajudes moltes persones moriran en el camí sense rebre una ajuda, ja que s’amplia en 18 mesos el període en què les comunitats autònomes queden exemptes de pagar la *retroactividad pel retard a resoldre els expedients.

• Es produirà un col·lapse dels serveis socials dels ajuntaments. La congelació de l’atenció als dependents moderats fins a 2015 deriva la seva atenció als serveis socials municipals, el finançament dels quals s’ha reduït en un 42%.
• A més, la reducció d’almenys un 15% la paga a les cuidadores familiars i l’anul·lació de la cotització a la seguretat social d’estes “els suposarà un càstig” (el 98% dels cuidadors familiars són dones).

No podem permetre’ns retrocedir a un Estat de Beneficiència, ens trobem en un Estat de Benestar Social que durant 30 anys s’ha anat forjant i que ara necessita tota la nostra atenció. Igualment s’insta al Govern al fet que en la reforma que s’ultima sobre la Llei de Bases del Règim Local, l’objectiu siga el d’enfortir el Sistema Públic de Serveis Socials com a 4ª pilar de l’Estat de Benestar i no privatitzar aquells serveis obligatoris que siguen deficitaris, o a eliminar-los si es presten de forma voluntària i no són rendibles.

Destacar que, la persecució eficaç del frau fiscal podria suposar més de 60.000 milions d’euros, més del doble de les retallades dels pressupostos, que més be podrien calificar-se de mutilació social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s