reflexions més enllà de les retallades

A vegades no sé si és millor saber tant o permanèixer en la ignorància. No sé si seguir les notícies  o pel contrari, intentar ignorar  i no voler entendre ni saber més enllà del que ens volen fer creure que passa.

Dubte, sí. I supose que ho faig pel temor a descobrir la veritat. Eixa veritat que els polítics ens volen amagar i que és  injusta, indignant, i dura. Em refereix al per què de les retallades.

A les meues mans ha arribat un article de Vicenç Navarro explicant el per què de les últimes retallades. Vicenç Navarro és sociòleg i economista. És Catedràtic de polítiques públiques a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Tot i ser un document escrit per una persona experta en temes socio-econòmics, és molt fàcil d’entendre. Explica i raona de forma molt clara i senzilla l’objetiu de les retallades.

Si vols llegir clic ací per accedir al pdf de l’entrevista

I si vols escoltar clic ací per accedir a l’audio l’entrevista

El document en qüestió dona dades que poc tenen a vore amb la realitat que volen mostrar-nos els polítics.  I la realitat és que Espanya té un enorme problema perque deu molts diners als bancs europeus, i no pot pagar. I que els bancs europeus tenen un problema inclús major perque si no els cobren molts d’ells es colapsaran. Per tant l’objetiu de les retallades no és  crear llocs de treball, ni estalviar, com volen fer-nos creure. Ni tampoc per a que la famosa “prima de riesgo” baixe i puje la bolsa; Ni tampoc per a inspirar confiança als mercats financiers, de manera que éstos tornen a prestar diners a Espanya.  No van a servir per a res del que estan dient-nos els polítics. L’objetiu de les retallades és únic: Salvar a la banca alemana.

Els famosos 100.000milions d’euros que el govern de Rajoy ha demanat aniran destinats a continuar ajudant encara més als bancs alemans, tot açò financiat per nosaltres, ciudatans normals i corrents que paguem a l’Estat i sostenim el deute.

I és que les ajudes a la banca no tenen res a veure en l’intent de  ajudar als països en els seus problemes, si així  fora, transferirien eixos diners a la ciutadania, a la xicoteta i mitjana empresa a l’ICO, a les cooperatives. El govern alemá acusa i critica a l’espanyol per haver permés la bambolla inmobiliaria però no diu que ell i la seva banca van jugar un paper fonamental per al seu establiment i explosió .

Per tant, estes mesures d’austeritat traduides en retallades i mutilacions als drets socio-econòmics del ciutadans de a peu tenen com a objetiu principal pagar el deute a la banca alemana, amb interesos que van més enllà del cost del deute en sí.

Conforme ens mostra el document de Vicenç Navarro, la realitat i la veritat és dura i crua, però cal no tindre dubtes per a coneixer-la, per a poder reflexionar més enllà de les retallades i obrir els ulls, la ment i impedir que ens enganyen.

Ignorància, la justa.

Anime a t@ts a la seva lectura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s