Comença el curs per als nostres estudiants de Secundària i Batxillerat.
Com ja es veia vindre, un curs marcat per la falta d’espai i profesorat, hacinament en les aules, (més de 37 alumnes per aula i alguns d’ells sense taula on poder escriure) i desaparició d’asignatures en la programació escolar, (com ara Educació Física que desapareix en Batxillerat en l’IES nº 3 de La Vila). Ésta és l’educació pública que els nostres governants volen per a la inmensa majoria de la població, la qui els ha votat.
El tema és, Tu vota’m i jo et retalle. Els teus fills a la pública, cada vegada més deteriorada, i els meus, a la concertada o privada on l’espai, professorat, assignatures i ratio escolar estan controlats.
Baix l’excusa de que “no hi han diners” que estem “pelats” i que “no hi ha una duro”, estan abocant-nos a la inmensa majoria a la precarietat, mentres ells, els que ens representen romanen inmunes a les adversitats. Ells viuen un altre mon, en el mon de les escoles privades, de la sanitat privada, en altres esferes per damunt de tot, on si plou no es banyen, ni tampoc alcancen a oldre l’olor a humitat. Des d’eixa perspectiva és molt fàcil parlar de sacrificis i de retalls, però qué sabran ells que són estos dos conceptes?.
Qué no hi han diners s’hauria de vore, perquè n’hi han per al que volen. Avui, sense anar més lluny el Rei apareix damunt d’un dels varis helicòpters que el govern nacional ha adquirit. Les úniques despeses que no s’han vist afectades per les retallades són les d’armament, és més, les seues partides presupuestàries han augmentat. El crèdit per als banc també está assegurat. Hi han diners o no hi han diners? La meva resposta es SÍ. El que passa és que vivim en una societat bastant esquizofrènica, per no dir falsa, on jo representant del poble inaugure el curs escolar en una escola pública, però matricule als meus fills en la privada. El exemple més clar el tenim en els Prínceps d’Astúries que avui han inaugurat, acompanyats de la Presidenta de la Comunitat de Castella la Manxa, l’inici del curs escolar en una escola pública de Toledo, aixó sí enmig d’una gran protesta per parts dels docents i dels pares d’alumnes. La infnata Leonor és l’ùnica heredera de la realeza europea que estudia en l’escola privada, (que li la paguem entre tots nosaltres, que els duem a la pública) la resta d’hereus europeus van a l’escola pública perquè consideren que el seu paper no és només estar al servei del poble, sino formar part d’ell. Més informació ací la infanta leonor única heredera a un trono europeo que estudia en un cole privat
I com la realea, la gran inmensa majoria dels governants, tant el partit en el poder com el partit en l’opossició. Tot per al poble però sense el poble, un lema que ací a Sella no ens és gens extrany, ja que la màxima representat de l’equip de govern, vol el millor per al poble però sense viure en ell.
No és tot un tant esquizofrènic?.
es una poca vergonya.
A l’escola d’idiomes de Benidorm, per exemple, en angles han suprimit tres grups i ens hem quedat fora un fum de gent…
Ara ens diuen que si no parlem anglés (o rus) no trobarem feina…
Buaff! poca vergonya és poc! però és veia vindre; més de 2.000 persones preinscrites i amb el mateix professorat de l’any passat. (I en les classes l’any passat ja erem uns 37 per classe…)
Però els governants en la mateixa línea dels retalls,volent fer-nos creure que és per a crear ocupació. Però com volen crear empleo destruint-lo¿?¿? Qué m’ho expliquen perquè jo no ho entenc!
Ho sent molt Àngels.