demà, a les 3 de la matinada

“Un xic està empenyat en què la seva vida està a la Lluna. Necessita, vol anar a la Lluna. No s’ho pensa dues vegades. Es monta el seu propi cohet per anar-hi. La seva família i amics li demanen que no ho faça, però ell s’empenya, és el somni de la seva vida i finalment se’n va, però no torna mai més a la Terra”.

Judith Neddermann i Pere Calders

Éste és el resum del llibre “Demà a les tres de la matinada” un llibre de contes escrit per Pere Calders un dels més grans escriptors del segle XX. Contes trets de la seva imaginació, i que han despertat la imaginació de moltes generacions.

Enguany es celebra el centenari del seu naixement i se’l ha volgut recordar transformant els seus contes en cançons, per eixe motiu, 11 autors s’han inspirat en les històries de Calders i han fet canços a mida per a la jove música i cantant Judit Neddermann de només 21 anys. El resultat és l’espectacle anomenat “Cançons de la veritat oculta”.

Pere Calders i Judith Nedermann eren fins avui, dos grans artistes desconeguts per a mi, però a partir d’ara formaran part de la meva llista d’escriptors per llegir i de cantants per escoltar, ja que amb la imaginació del primer i la harmonia de la segon els moments de goig estan assegurats.

I si com a mi t’agradat molt, ací baix hi han altres vídeos per poder continuar gaudint de la música, ideal manera de desconectar un rato:

“Invasió subtil
“Coses de la providència”
“Mentre dorms”

2 pensaments sobre “demà, a les 3 de la matinada”

  1. Pere Calders no es va integrar mai del tot a Mèxic perquè va mantenir viu el desig de tornar a Catalunya, a part que es va relacionar de manera habitual amb els cercles intel.lectuals i socials dels catalans exiliats. Tot i així, Joan Fuster va escriure: «És ben possible que, sense el pas per l’exili -sense l’escenari i sense els personatges que li proporciona Mèxic-, els contes de Calders haguessin derivat a factures més acostades a Poe, Pirandello o Kafka: al conte “filosòfic” tradicional. Mèxic li brindava una “realitat” susceptible d’interpretacions suggestives».

  2. Tu ho has dit, una ideal manera de desconnectar un rato. No en coneixia ni l’un ni a l’altra. Apuntats queden.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s