Per què Sella no?

La Diputació provincial d’Alacant publica avui al Bulletí Oficial de la Província d’Alacant (BOPA) la relació de subvencions concedides l’any passat als  ajuntaments de la província destinades a projectes, programes i activitats en matèria de juventut, en matèria també de prevenció de drogodependències i, en igualtat d’oportunitats i prevenció de la violència de gènere.

En esta relació apareixen les següents dades:

 1. Els ajuntaments, que durant el 2012 s´han acollit a les convocatòries d’ajudes de la  Diputació, dirigides a les entitats locals  per a desenvolupar activitats i projectes en les matèries anteriorment descrites i que han resultat subvencionats. Els ajuntaments subvencionats, van des dels més menuts, com  Gorga, Benillup o Agres fins a altres més grans com Xàbia o San Vicent o Villena, per posar un exemple.
 2. El nom dels programes subvencionats,  són d’alló més varitat, doncs han rebut subvenció des de un curs d’anglés, a un curs d’autoestima per a dones; des d’un bus per anar de festa, a un curs d’informàtica, o des d’un curs didàtic de música, o de muntanya o senderisme a un laboratori creatiu o prevenció de drogodependències entre altres.  (Este any em consta que tots els projectes presentats per les distintes Entitas Locals han estat subvencionats ).
 3. Import de la subvenció, quantitats que oscil.len entre els 500€ i els 3.000€.

El que cal destacar és que del centenar de pobles subvencionats, SELLA NO APAREIX!!!

I jo em pregunte PER QUÈ SELLA NO?

Possibles respostes:

 • perquè  l’Ajuntament no s’ha enterat de l’existència d’estes subvencions
 • perquè sí que està assabentat però no l’interessa
 • perquè passa de tot
 • perquè consideren que estes subvencions no les necessita el poble
 • perquè es massa faena
 • perquè …

Tú que penses? (si és que penses algo i vols fer pública la teva opinió)

Jo em decante més be per la tercera i la quinta resposta.

I per últim, m’agradaria remarcar tres coses molt importants i és que, les subvencions concedides són al 100%, és a dir que l’Ajuntament no té que aportat quantitat econòmica alguna per al desenvolupament de l’activitat. En segon lloc  que, les subvencions no són incompatibles, és a dir que es poden sol.licitar totes, i per últim que l’ùnica entitat  que les pot demanar és l’ajuntament, és a dir que no és una convocatòria dirigida a associacions.

Per a més informació i detall punxa ací BOP 31-01-13 (Concesión subvenciones)

Que cadascun traga la seva conclusió.

4 pensaments sobre “Per què Sella no?”

 1. Bona pregunta. Jo les trie totes menys la primera. L’aposta que fa l’Ajuntament pels jòvens és nul.la, per la cultura tampoc, per les drògues és tema tabú i per la dona … Que faça ramellets per a carnestoltes o corona de Adviento. Quand veuran el paper de la dona en el medi rural? No hi ha projecte de res, van al dia. Són les associacions les que estan fent poble i cubrint les necessitats dels veïns i aquelles que tenen projectes atractius e interesants són asenyalades com a “partidistes” L’Ajuntament sols realitza tasques de manteniment d’infrastructures i d’una forma molt qüestionable. I lo pitjor de tot és que el canvi no arriba, de moment.

 2. Completament d’acord, Carles.

  I és que, si mires amb deteniment el link del BOP podem comprovar que poblets similars a Sella (e inclús més xicotets que ja no tenen ni escola al poble) han tingut subvenció, perquè clar…, l’han demanada.

  He fet una xicoteta llista d’alguns d’ells que a continuació detalle:

  Municipis———Programa.Anualitat 2012——–quantia

  Alcoleja———escola d’estiu —————900€
  Alcoleja———Gymkana ——————–1358€

  Agres———Programa Intervenció Juvenil—–900€
  Agres———Prevenció en drogodependències—-1358€
  Agres———Internvención área igualdad——-1423€

  Benasau——Jornada convivència, oci i temps lliure——900

  Benilloba——Pilates dona———-900€

  Benillup——–Taller de fomento de empleo dona rural—–1,251€
  Benillup——–Programa Medio Ambietal——————1255€

  Benifallim——Taller noves tecnologies———– 900€

  Penàguila————Taller prevenció drogodependència———- 1107€

  Tollos————–Fomento de empleo dona———–1423€

  I, SELLA RES DE RES!!!
  PATÈTIC 😦 (per no dir altra cosa)

  Gràcies, Carles, per comentar

 3. La més correcta de totes les respostes per a mi és la tercera. L’Ajuntament passa absolutament de tot, i ho fa perquè no té cap conseqüència. Si les diferents associacions del poble i els veïns i veïnes deixaren de fer la grandíssima tasca que fan per Sella de manera absolutament desinteressada i les iniciatives depengueren exclusivament de l’Ajuntament, adéu al poble, així de clar. Quant a iniciatives semblants a les dels altres pobles; Les drogues? cap problema (rises), els cursets de formació més enllà de les manualitats? xica “paqué”, si després ho fas i no s’apunta ningú, el medi ambient xica paqué, que no tenim ja prou serra i pins al voltant i vé la gent a veure-ho? l’ocupació? els aturats i les aturades de Sella que es busquen la ***a vida!, que total qui són i a mi que m’importa? què s’apanyen!
  Així de clar ho pense.

 4. Hola Quique,

  És que, ni una subvenció han demanat, segur que d’haver-ho fet, s’hagueren pogut beneficiar tant els distints colectius del poble, per la prestació dels serveis o formació rebuda, com també les persones del poble capacitades per dur a terme estes activitats o programes, que em consta que n’hi han i moltes (i molt formades).

  Però com molt be dius, el seu lema ha de ser “Pa’ que, que s’apanyen”.

  Xe, i encara fan poc!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s