En esta ocasió parlaré de cuina. Si vos apeteix saber com fer una paelleta amb carxofes, faves i alls tendres, cuinada amb foc de llenya, acompanyeu-me, pot ser ideal per al dinar de Pasqua.
Paella per a quatre persones.
Per a l’elaboració d’esta paella calen (com a mínim) dos persones, així mentres ú prepara els ingredients, l’altre pot preparar el foc per a cuinar-la.
Els ingredientes
El foc
Preparació dels ingredients pas a pas.
Primer, engrunem les faves (unes 12 faves)Després, pelem les cartxofes i les fem a trocets (dos o tres cartxofes, segons tamany)
Si no volem que s’oxiden i es facen negres, les posarem en una safeta amb aigua i llima. D’esta forma l’interior de la cartxofa conservarà el seu blanc.
Després, pelem els alls tendres (un manollet d’uns set o huit alls)
A continuació, triturem una tomaca madura, o tomaca en conserva.
Després salem la carn, (Uns trocets de conill, pollastre i magre, la quantitat dependrà de si t’agrada molt la carn o no).
Dos gots de 1/4 l. d’arròsUn litro d’aigua
Elaboració de la paella
Sofregim primer la carn, I poc a poc anem afegint les verdures que hem preparat abans
Quant està tot doradet, s’afegeix l’arrós, es sofreig tot junt i quan l’arròs estiga ja doradet, s’afegeix l’aigua
A partir d’ara ve l’etapa més delicada, ja que has de controlar ben be el foc per a que no se te quede l’arrós ni molt caldós i gatxós, ni sense caldo i dur. (La pràctica és la que et permetrà obtindre un bon resultat)
Que per al meu gust, consisteix en un arròs solt, sequet i amb cos (no massa fet).
I dit açò, només queda escudellar, i… a dinar s’ha dit.
Bon profit a t@ts!
Quin aspecte… mmm… la pròxima ja se qui convida a dinar 😉