sinèrgia

SINERGIA

“Però Amparo, no saps que és sinèrgia?

Doncs, Pedro, he sentit el terme, però en realitat desconeix exactament el seu significat.

Doncs, és la forma en la que treballem nosaltres diariament, i la que cal emprar sempre per a assegurar un bon resultat”

La sinèrgia és un concepte que prové del grec “synergo”, la qual cosa vol dir literalment “treballant en conjunt”. El seu significat actual es refereix al fenomen en què l’efecte de la influència o treball de dos o més agents actuant en conjunt és major a l’esperat considerant a la sumatòria de l’acció dels agents per separat. O el que és el mateix, el tot és més que la suma de les parts.

Una organització és considerada sinèrgica quan els òrgans que la componen no poden realitzar una funció determinada sense dependre de la resta dels membres que componen aquesta organització.

La sinèrgia és un concepte important amb moltes aplicacions; per exemple en la computació, en l’àmbit de la medicina, però la gran aplicació es dóna en l’àmbit de les relacions humanes, i actualment el concepte està orientat a crear un marc conceptual per a tot el que és el treball en equip.

Hui en dia que el potencial econòmic ha caigut en picat, només ens queda l’humà. Potencial humà i sinèrgia per a ilusionar-nos i alcançar nous reptes en benefici del be comú.

4 pensaments sobre “sinèrgia”

 1. Als nostres camps de treballs es un concepte força interessant i important perque no crec que es puga entendre el desenvolupament local (regional) sense el treball conjunt (concient o no) de tots els actors implicants en totes les dimensions que actuen en el territori.

 2. Hola Àngels,
  Jo crec que, ara més que mai, la sinergia, hauria de ser un concepte aplicable en tots els àmbits (o en la inmensa majoria d’ells)

 3. bon dia a les dos.

  Ho tenia pendent perque quand ho vaig vore l’assumpte em va agradar.
  Jo el vaig descobrir ja fa prous anyets a la faena i gràcies als francesos. Li vam pegar un poc de volta al terme, però és el seu caracter “chauviniste”. 🙂
  Pense que un exemple genial de sinergia, fora del que pot ser la faena o les associacions, son els bancs del temps: on cadascu aporta el que sap per beneficiar-se en conjunt.
  El problema de la sinergia, es com tot, hi ha que creure-se-la i no pensar sols en traure profit, sino en que siga una relació “win-win”, i per desgràcia no hi ha molta gent que pense d’eixa manera.

  Menuda parrafà que vos he soltat, pero m’apetia compartir el que tenia al cap. 😀

 4. Exactament, hi ha que creuse-la, ja que és fer les coses sense pensar en traure profit pel que fas, tal vegada, l`únic profit que traus és la satisfacció personal pel que fas i per la manera de fer-ho, i en este sentit la sinèrgia podria ser com una espècie d’altruïsme mutuo entre les persones, és a dir, l’acció desinteressada de fer algo per les demés sense esperar res a canvi, només que la satisfació personal. Qué per a mi, ja és prou.

  Gràcies Virtu, per passar per ací i comentar 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s