idees i comportament

consecuentePreguntes i respostes que formen part de conversacions que, d’un temps cap ací he tingut oportunitat d’escoltar en distints àmbits de la meva vida quotidiana.

 • Estàs a favor de la sanitat pública?

– Sí, per supost.

– Quan estàs malalt on vas, a la privada o a la pública?

– Uummm, al metge “de pago”

 •  Estàs a favor de l’educació pública?

– Sí, per supost.

– On duu als teus fills al cole?

– Al cole privat.

 • Estic en contra de qualsevol tipus d’assejament  contra les persones. No hi ha dret que t’envien al “cobrador del frac” com a presió per a que pagues els teus deutes.

– És de veres, no hi ha dret.

– Els “escraches” als polítics

 • Fulana i sotana haurien de parlar per a intentar solventar els seus problemes. D’eixa forma prestarien un millor servei al poble.

Sí, parlar és imprescindible per a una millor convivència. Per cert, estaries dispost a parlar amb mengano per a solucionar eixe problema vostre que ens afecta a tots.

Jo? Jo no tinc res que parlar amb ningú.

 • Hem d’exigir un contracte com a garantia de cobrament del nostre treball

Sí, hem d’exigir-lo a tota costa.

Per cert, els treballadors de la vostra entitat, tenen un contracte de treball?

No, no n’han tingut mai.

 • Jo no jutge a les persones pel seu aspecte ni per la seva forma de vestir. El que conta són els seus actes.

Deixaries al teu fill/a que es fera rastes o tatuatjes?

No, ni loca.

Açó, només és una mostra d’idees i comportaments.

5 pensaments sobre “idees i comportament”

 1. Hola, de vegades he pensar que al parles les persones ens contradim.
  Depenent de amb qui o en quina situació ens trobem solem opinar sense tindre em compte el nostre propi criteri o els nostres propis actes. Jutgem a la resta sense mirar-nos primer.
  Les perones solem tindre una diferent regla de medir depenent de les situacions i solem ser poc coherents, ni tan sols amb nosaltres mateixos.
  Si, sempre pense que ens pasem el dia fent una mena de teatrillo. “Actuant”.

 2. La coherència personal és una de les qualitats més difícils de mantenir. Tal volta l’ideal siga tindre una “fluctuació” mínima, pero crec que natural, al mateix temps.

 3. El que més m’agrada, (tot i que no tinga massa a veure amb el tema del post -o tal vegada si-), és que, mire a la dreta d’esta página, a l’apartat de comentaris i, després de tant d’any, encara esteu tots:
  Virtu, Mequetrefe, Àngels, Pere

  Encara ens agrada calfar-nos el cap, opinar, reflexionar, complicar-nos la vida una i una altra vegada, encara que ara, un poc, cadascú pel seu costat.

  Gran sort la meva haver-vos conegut i que encara siga capaç, des d’este espai, reunir-vos a tots.

  No vos pareix genial?

 4. Si, Amparo, es genial i ho es perque ets una gran persona i amb molta capacitat de transmetre, escoltar i fer-se escoltar.
  Es cert que encara ens agrada “calfa-nos” el cap. Supose que hem naixcut així 😉

  Gràcies!

 5. I tant què és genial. Encara que no ho semble, costa molt compartir inquietuds, i aquest blog és un lloc magnífic on fer-ho.
  Quant a la coherència personal, jo crec que tothom la tenim, som coherents amb allò que fem i amb allò que volem d’una manera més o menys evident de cara als altres. M’explique; moltes vegades per allò del “què diran”, s’amaguen actituds tremendament conservadores en persones que no ho són, o a l’inrrevés, per exemple.
  És com si actuarem dient “allò que és meu per a mi i la resta per als altres”. Per aquest motiu coincidisc amb Àngels en que sembla que medim de maneres diferents front a diverses situacions. Però en el fons som coherents amb nosaltres mateixa; si no volem eixir d’un pou, ens enfonsem, si volem canviar les coses, apretem i les canviem fins on puguem. Les persones tenim una força espectacular, per a les coses bones i per les que no ho són, i amb nosaltres mateixos som prou coherents. Amb la resta d’éssers humans, sembla que no.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s