tasques de 2 minuts

En el dia a dia ens enfrentem a les denominades tasques de 2 minuts resultant tan complicat a vegades dur-les a terme.

Existeix una espècie de llei productiva que diu que “si una faena va a portar-te menys de 2 minuts fer-la, és millor fer-la d’una vegada i oblidar-te d’ella”.

La tendència natural quan ens arriba la tasca ràpida és deixar el que estem fent en eixe moment –que pot ser alguna cosa important–, i posar-nos a fer-la. Així, és fàcil comprendre per què algunes persones acaben molt estressades i senten que GTD (Getting Things Done, en anglès “fer les coses”) no funciona. En lloc de fer avançar els assumptes importants que ens proposem, al final ens passem el dia executant xicotetes faenes ràpides que rarament aporten algun valor al nostre treball.

la seqüència correcta per atacar les tasques de 2 minuts, seria:

1. Recopilar. Quan arriba a nosaltres una sol·licitud o tasca que podem resoldre ràpidament, no hem de deixar el que estem fent. Simplement prenem nota –ho recopilem–, i seguim amb la tasca que tenim entre mans.

2. Processar. Una vegada conclosa la tasca en curs, o quan establim que és el moment adequat per a això, processem les tasques que han anat arribant-nos. Durant el processament trobarem eixta tasca que va arribar a nosaltres unes hores abans. I és en este moment, quan prendrem la decisió de què fer amb ella.

3. Fer. Si la faena és en realitat una tasca de 2 minuts, aleshores la fem, ja siga en eixe moment, o en lot amb altres tasques del mateix tipus

Recopilant les tasques abans de processar-les/fer-les, estem aconseguint tres coses.Per una part, no interrompem el que estem fent en eixe moment. En segon lloc, eliminem l’estrès, doncs podem quedar-nos amb la tranquil·litat que ens farem càrrec d’ella al seu degut temps. I finalment, tenim l’oportunitat de ser més efectius, traent diverses d’aquestes tasques de 2 minuts en lots.

Però qué passa quan eixes tasques de 2 minuts les recopilem i no les duem a terme en cap moment?

——————————–

Doncs, que es queden per fer.

4 pensaments sobre “tasques de 2 minuts”

 1. Mentre llegia tenia claríssim el que anava a contestar, pero quan he arribat al final, ja he vist la meua resposta escrita: l’última pregunta la i la contestació corresponent és el que em passa a mí el 90% de les vegades!
  😀

  Al final, em tire una hora encadenant tasques de 2 minuts fins que les acabe totes, jeje.

 2. Jo, eixes tasques de 2 minuts sempre intente deixar-les per a final de jornada, i en cas de no poder, per al s’endemà abans de res.

  No obstant, reconec que en moltes ocasions, (encara en massa) les faig quan no toquen fer-les, que és en el moment quan m’arriben, deixant de fer el que estava fent. I això em trenca la seguida, com es sòl dir.(Em sap mal no atendre-les i les atenc.

 3. Vas escriure este post en un dels moments mes complicats per mi per gestionar el temps. 🙂 Així que la resposta va passar a formar part de “tareas pendientes”.

  Eixes tasques de 2 minuts son el que un formador anomenava “ladrones del tiempo”, eixes que es saben colocar devant de les tasques prioritaries i anar minvant el nostre temps real. En el meu cas em costa molt controlar-les.
  Se que ha passat molt temps, però m’apetia compartir el meu pensament.

 4. Aina, el millor que veig de tu, és que encara que passe el temps, al remat sempre tens un moment per a fer allò que et queda pendent ( en este cas compartir el teu pensament en este post).
  M’agrada la gent com tu, cumplidora. 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s