pautes per a sobreviure

Parlant amb companys de treball sobre la que ens pot vindre damunt d’aprovar-se la reforma de l’Administració Local, una referència a les set regles de Paracelso han vingut ha colació. Qué qui era Paracelso?  doncs un famós doctor en Medicina, neixcut a Suècia en el S. XV, que va curar tota classe de malalties i va ser l’iniciador de la química farmacològica i de la medicina de les ciències naturals.

A ell se li atribueixen estes 7 regles, de les que mai havia sentit parlar i que m’agradira compartir amb tots vosaltres, perquè tot i el pas del temps (sis segles), estan més vives que mai, i poden resultar molt útils en els temps que corren.

Dedica-li’ls dos minuts, paga la pena:

El primer és millorar la salut. Per a això cal respirar amb la major freqüència possible, profunda i rítmica, omplint ben els pulmons, a l’aire lliure o apuntat a una finestra. Beure diàriament en xicotets glops, dos litres d’aigua, menjar moltes fruites, mastegar els aliments de la manera més perfecta possible, evitar l’alcohol, el tabac i les medicines, …… Banyar-te diàriament, és un hàbit que deus a la teva pròpia dignitat.

Desterrar absolutament del teu ànim, per més motius que existeixin, tota idea de pessimisme, rancor, odi, tedi, tristesa, venjança i pobresa.
Fugir com de la pesta de tota ocasió de tractar a persones malparlades, vicioses, ruines, remugadores, indolents, xafarderes, vanidoses …… L’observança d’aquesta regla és d’importància decisiva: es tracta de canviar l’espiritual contextura de la teva ànima. És l’únic mitjà de canviar el teu destí, doncs est depèn dels nostres actes i pensaments. L’atzar no existeix.

3º Fes tot el ben possible. Auxilia a tot desgraciat sempre que pugues, però mai tingues debilitats per cap persona. Has de cuidar les teves pròpies energies i fugir de tot sentimentalisme.

4º Cal oblidar tota ofensa, mes encara: esforça’t per pensar bé del major enemic. La teva ànima és un temple que no ha de ser mai profanat per l’odi. Tots els grans éssers s’han deixat guiar per aquesta suau veu interior, …. destruir les superposades capes de vells hàbits, pensaments i errors que pesen sobre el teu esperit, ….

5º Has de recollir-te tots els dies on ningú puga torbar-te, si més no per mitja hora, asseure’t el més còmodament possible amb els ulls mitjà ajustats i no pensar en res. Això fortifica enèrgicament el cervell i l’Esperit i et posarà en contacte amb les bones influències. En aquest estat de recolliment i silenci, solen ocórrer-se’ns de vegades lluminoses idees, susceptibles de canviar tota una existència. Amb el temps tots els problemes que es presenten seran resolts victoriosament per una veu interior que et guiés en tals instants de silenci, tot sol amb la teva consciència…

6º Has de guardar absolut silenci de tots els teus assumptes personals. Abstenir-se, com si hagueres fet jurament solemne, de referir als altres, els teus pensaments més íntims tot quant pensis, sentis, sàpigues, aprengues,…

7º Mai tingues por als homes ni t’inspire sobresalt el dia de matí.
Tingues la teva ànima forta i neta i tot t’eixirà bé.
Mai et cregues sol ni feble, perquè hi ha darrere de tu exèrcits poderosos, que no conceps ni somniar-ho.
Si eleves el teu esperit no hi haurà mal que puga tocar-te.
L’únic enemic a qui has de témer és a tu mateix. 
La por i desconfiança en el futur són mares funestes de tots els fracassos, atreuen les males influències i amb elles el desastre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s