menjablanc

Menjablanc de Reus.

El comerç tradicional a Reus està molt present en tot el seu nucli urbà.  Dòna gust passejar pels carrers del centre perquè es concentren, en una gran zona de vianants, més de 600 establiments on pots encontrar una àmplia oferta comercial que va, des dels productes més tradicionals de la zona, fins a  les marques més prestigioses i un excel·lent servei.

Crec no haver vist en cap lloc tantes tendes i de tanta solera com en esta ciutat, i és que  Reus es un referent per la seva llarga tradició comercial i es reconeguda com “la ciutat de les compres” de la Costa Daurada.

la foto(44)En esta ciutat he pogut vore tendes de principi del segle passat on encara es venen ciris: “La cireria”, ubicada molt encertadament al costat de l’esglèsia; Altres en les que només venen cansalada, tot tipus de cansalada: “La cansaladeria”. Altres en els que només venen vermut, d’elaboració pròpia, curiosament allí en vaig encontrar un anomenat Iris, elaborat des de 1921 a Reus; o de botigues on venen en exclusiva productes tradicionals de la zona, com per exemple, viandes, cerveza, vins, fruits secs, patés o dolços i postres com el que avuí vos presente en este post:  El Menjablanc de Reus.

El Menjablanc de Reus és un dolç que data de 1917, té aspecte similar a un flam de color blanc, i està elaborat amb ametlles pelades, farina d’arròs, ralladura de llima i canella.

la foto(33)

Com mai havia sentit parlar, i meyns provar este dolç, l’últim viatje a Reus em vaig endur cap a Sella un paquetet de Menjablanc de la tendeta de productes tradicionals que sempre visite, la propietària de la qual i jo ja hem fet amistat.

Avuí m’ha apetit tornar a fer este dolcet , i com és molt senzill d’elaborar vos convide a acompanyar-me en la preparació del Menjablanc:

  • Dissoldre un sobre de 45gr. de Menjablanc i 80-100gr. de sucre en 1/2 de litre de llet (llet d’arrós o de soja. Jo he elegit llet de soja, que vinc prenent des de fa més de 4 anys, perquè diuen té més calç que la llet de vaca).
  • Remenen fins que alcance el punt d’ebullicióla foto(41)
  • continuem remenant durant 2 minuts la foto(39)
  • Repartim en bols o platets
  • Serviem calent o gelat, com preferim i amb un poc de canella per damunt. la foto(37)
  • I, a menjar el Menjablanc!!!

Bon profit!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s