com una onzeta de xocolate negre

“El teu nom és un ésser viu” un llibre de Josep Manel Vidal,  regalat per Àngels  amb motiu del meu 47 aniversari.

Un llibre que arreplega 43 proses poètiques de Josep Manel Vidal en només 61 pàgines, i que l’autor defeneix com un inventari perfecte d’emocions.

Josep Manel Vidal es recrea en el llenguatge, un llenguatge amb un lèxic ric amb el qual crea escenes d’una gran intensitat emotiva i d’una sinceritat apassionada.

Per la seva breu extensió podria llegir este llibre en només una vesprada, però he preferit saborejar-lo poc a poc, i per això, cada dia quan acabe de sopar, elegeix un text a l’atzar i com una onzeta de xocolate negre, que tant m’agrada, el deguste poc a poc, el paladeje una i una altra vegada,… poc a poc per a que el plaer experimentat  després de cada lectura romange suspés en el meu cap, en el meu cor.

La lectura nocturna d’una prosa poètica de Josep Manel Vidal i l’onceta de xocolate negre, són capaços de generar dopaminaendorfinesoxitocina i serotonina suficients per a que les nits i els somnis siguen cada vegada més plàcids.

Esta nit l’atzar m’ha dut a “l’epíleg”

El cor s’endureix quan no brolles de l’espessor dels meus versos; i els meus ànims són una humitat ombrívola enganxada a la finestra minúscula dels meus ulls. La meva ànima fa la migdiada sota un sol d’estiu, en el capvespre etern de la teva absència.

Qué puc dir d’este text?  M’he quedat sense alè… Com una onzeta de xocolate negre que tant m’agrada.

Un meravella,

Gràcies Àngels, gràcies Josep Manel.

2 pensaments sobre “com una onzeta de xocolate negre”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s