llegendes, per acabar el dia

El 14 de febrer es solen intercanviar flors, xocolates, postals, i altres regals. Es fa tot açó en nom de S. Valentí. Però, sabem realment qui va ser?. Coneixem alguna història que explique l’orige d’este dia?

D’acord amb la llegenda, Valentí va ser un retor romà que va viure en  el segle III en Roma. El emperador Claudius II,  va decidir que els joves solters eren millors soldats. Es per això que va prohibir els matrimonis!. No obstant aixó, Valentí, secretament va continuar casant a parelles joves.  Quan el emperador va descubrir la veritat va decidir executar Valentí.

El retor Valentí va ser enviat a la presó. Allí es va enamorar locament d’una xica que anava a visitar-lo. Abans de l’execució, que va tindre lloc el 14 de febrer, ell va escriure una carta d’amor per a la seva núvia, que va signar dient : “Del teu Valentí”.

Un altre llegenda diu que havia un festival romà, Lupercalia, celebrat en febrer, que podria haver donat lloc a celebracions més contemporànies. Encara altres teories especulen que el 14 de febrer es va convertir en la festa dels enamorats perque es creia que els pardalets elegeixen les seves parelles en esta època.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s