abstracció

El procés d’abstracció és un mètode pel qual una persona es capaç de concentra-se en les dades rellevants i ignorar o prescindir de les irrellevants.

Un exemple d’abstracció seria el fet que una persona puga conduir un automòbil sense ser un mecànic . En conduir, s’abstrau de com funciona la combustió en el motor. Només es requereix saber com es maneja el volant i els pedals, i quines són les regles del trànsit.

Un altre example d’abstracció podria ser el fet que una persona, component d’un Cor (posem per cas) cante en la misa de benvinguda al Bisbe, sense per aixó ser una beata ni estar d’acord en el contingut de les homilies.

imagesHui he tingut que fer ús de l’abstracció mental per tal de poder concentrar-me en alló que m’agrada, que es cantar, i intentar  ignorar les paraules d’aquells que s’oposen al dret a decidir de les dones sobre la seva salut sexual; que s’oposen a la interrupció voluntaria de  l’embaràs de les dones; que consideren a la dona en situació d’inferioritat i desigualtat respecte a l’home; que s’oposen als matrimonis gays, i al seu dret de tindre fills;  que s’oposen a la investigació de les cél.lules mare per a la cura d’enfermetats com per exemple la diabetis; que parlen de pobresa però cada vegada estan més allunyats dels que més pateixen i més al costat dels més poderosos; que …

No ha sigut fàcil, ho reconec, però ho he fet. Pot ser, en el poder de l’abstracció mental radique el secret de fer-se una major, aprendre a estar per damunt de certes coses i saber destriar el gra de la palla.

Pot ser.

2 pensaments sobre “abstracció”

  1. En un altre nivell, però relacionat, estic jo quan toque amb Komfusió (i que em disculpen els companys). Sí, perquè moltes voltes pense: “qué hace una chica como tú en un sitio como este?”.
    Supose que faré un poc d’abstracció com la que dius i em dedique només a tocar i cantar, encara que no faça molta “pose de guitarrista dur”. 😀

  2. Correeecte!. La capacitat d’abstracció fa que arribem a fer allò que ens agrada sense tenir en compte les possibles condicions adverses que s’hi puguen presentar. Supose que és un procediment pel qual un augmenta el seu nivell de calma, de serenitat i deixa enrere les circumstàncies. A mi em costa molt.M’ho he de plantejar i rumiar molt. No ho aconseguisc de manera sobtada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s