la història del ratolí que es va trobar un gat vegetarià

Esta és la història del ratolí que es va trobar un gat vegetarià, extreta del segon llibre de la trilogia de 1Q84, de Haruki Murakami, que he représ només començar l’estiu, i que diu així:

A un ratolí que era a un porxi se li va aparèixer de sobte un gat molt gros. El ratolí va quedar atrapat en un racó, sense escapatòria, i va dir tremolant: “Per favor gat, no em menges! He de tornar amb la meva família. Els meus fills m’estan esperant morts de fam. Deixa’m anar-me’n, per favor”. “No es preocupes” li va dir el gat. “No et pense menjar. La veritat, tot i que no ho puc  anar explicant a tothom, és que sóc vegetarià. No menge mai carn. O siga que has tingut molta sort, de trobar-me a mi”. El ratolí li va respondre. “Oh quin dia tan fantàstic! quina bona sort he tingut, de topar amb un gat vegetarià”. Però tot just acabava de dir això que el gat se li llançà damunt, i immobilitzà amb les seues ungles i l’agafà pel coll amb les dents esmolades. El ratolí, patint molt, li va preguntar al gat amb l’últim alé que li quedava. “Però, que no m’havies dit que eres vegetarià i no menjaves mai carn?”. I el gat li va respondre, llepant-se els bigots.”Sí, jo no en menge, de carn. No t’he dit cap mentida. El que faré serà endur-te’m i canviar-te per un encisam.”

Ensenya algo esta història? doncs, realment no ho sé, només m’ha vingut al cap contar-la pensant amb la bona i la mala sort. Però si teniu ganes de buscar-li alguna lliçó sou lliures de fer-ho.

 

2 pensaments sobre “la història del ratolí que es va trobar un gat vegetarià”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s