l’embús

Vos s’ha embussat alguna vegada alguna pica d’aigua o electrodomèstic tal com un rentaplats ?  No vos preocupeu, això ens ha passat a tots.  Encara que vages amb compte en no tirar res de menjar pel desaigüe, i d’introduir la  vaixella al rentaplats neta de residus, al final, arriba un dia en el qual, el desaigüe no funciona amb l’alegria que ho haguera de fer.

Qué vos penseu, que és una entrada sobre consells pràctics per a solucionar problemes domèstics? doncs, no precisament, més be el que vull es tractar d’entendre com es formen els embussos i com es solucionen en la pràctica doméstica i intentar trobar alguna similitud amb la formació i resolució dels embussos mentals.

Observar el comportament de certs materials després d’efectuar un força sobre ells o examinar problemes domèstics i descobrir com es solucionen, són algunes pràctiques que acostume a fer perquè, en la majoria de casos la solució a les dificultats personals l’encontres ahí.

La qüestió, és que la setmana passada el rentaplants se me va embussar, després d’intentar solucionar el problema per mi mateixa, al final vaig optar per cridar al tècnic per resoldre l’embús.

Després de desmontar i revisar l’aparell,el tècnic va encontrar un palet de fusta, de menjar xinés, que obstaculitzava l’eixida de l’aigua. Afortunadament l’aparell s’encontrava en bones condicions i només era qüestió d’un objecte que frenava i entorpia el seu correcte funcionament.

Molt amablement em va donar una sèrie de consells, per a  previndre tant els embussos dels rentaplats, com els de les piques d’escurar a mà, tal com tindre i mantindre un tap amb forats net perquè el menjar no es puga colar per la pica d’escurar, així com un filtre per a la mateixa finalitat, en el rentaplats; evitar tirar l’oli de les llandes per la pica, per a impedir que es forme una pel·lícula en el tub ja que s’aniran pegant tots aquells trocets d’aliments que passen a través del teu desaigüe, produint a més a més mals olors; i procurar introduir la vaixella lliure de residus de menjar al rentaplats.

Em va aconsellar també tindre sempre a mà alguns elements tal com el Vinagre, (per la seva capacitat  d’eliminar la calç de les tuberies), el Desembussador, o un Filferro semirígid per introduir en la tuberia, per a resoldre embussos lleus, i tindre el contacte del tècnic per aquells més greus, però sobretot tindré molt en compte els consells de prevenció d’embussos referenciats en el pàrraf anterior per a impedir que cap element extrany dificulte el normal funcionament de les tuberies.

Palets xinesos…, restes de menjar…, oli…? Quina mena d’obstacle serà el responsable de l’embús mental que m’impedeix publicar les entrades del meu blog, des d’aproximadament un any, amb l’alegria que solia fer-ho.

Després d’obrir i revisar la màquina, crec tindre reconegut i localitzat el tapò, calcule tindre’l atravessat just en la boca de la tuberia principal fa prop d’un any, encara que no crec que farà falta cridar al tècnic. Vinagre i filferro per a la seva extració, i unes riguroses mesures de prevenció per a evitar altre embús, seran suficients per a  que les publicacions de les entrades circulen tan alegres com abans.

Després d’un embús d’esta magnitud, hauré d’anar molt en compte del que entra en les meves tuberies, per evitar que cap element extrany, per inofensiu que parega, obstaculitze de nou ningun conducte.

 

 

 

4 pensaments sobre “l’embús”

  1. A mi se’m va embussar la dutxa i vaig comprar un líquid desembussador al super però no em va servir de massa. Després vaig anar a la ferreteria i el botiguer, mentre feia una mirada còmplice i s’assegurava que no hi havia ningú més que ens escoltés va treure del fons del magatzem un líquid desembussador ultra potent només apte per a professionals. Efectivament, hi hagués el que hi hagués, aquell líquid em va desembussar del tot la dutxa.

    Pel què fa a l’embús en el bloc, això ja depen de cadascú, difícilment el de la ferreteria et podrà ajudar en això xD

  2. jajajajjaaa, 🙂
    L’embús del bloc ja està en vies de solució.

    Per cert, gràcies per comentar al meu bloc, desconec qui eres, però tens un bloc molt original i sugerent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s