diferències que ens fan únics

Després de llegir una de les últimes entrades del blog de l’amic Pere, de sobte, i no sé massa be per què, m’ha vingut a la memòria la lectura d’un breu article, que vaig llegir ja fa un temps, que parlava sobre els principals comportaments que diferencien als homes de les dones

I no sé el motiu, dic, perquè… el post de Pere no parla sobre diferències sino de coincidències, en este cas, de coincidència de comportaments entre els homes i la resta d’essers mascles del regne animal, així com el de les dones i la resta d’animals femelles (sorprenent i curiós el seu post, i que convide a la seva lectura).

Be, siga quin siga el motiu pel qual me n’he recordat, la qüestió és que, com molt be exposa Pere en el seu post, certs comportaments de homes es pareixen més als comportaments de animals mascles, ( així com certs comportaments de dones als d’animals femelles) que els comportaments de diferent sexe, encara de la mateixa espècie,en este cas, homes i dones.

3d Render Of Male And Female Symbols - More in my portfolio!

I és que, en les societats més avançades d’avui en dia, on els sexes són considerats iguals, oblidem a vegades quan diferents sóm, produïnt-nos efects negatius en les nostres relacions, ja que a menut ens enfadem, o fustrem amb el sexe opost perquè esperem comportaments com els nostres.

Per què els homes es comporten de la manera que ho fan? Existeixen evidències que sugereixen que els homes “foren programats” amb el instint per a la caça d’animals. Tenien que ser capaços de focalitzar tota la seva atenció en la seva presa, el que podria explicar el motiu pel qual a la majoria d’homes els és tan difícil mantindre una conversació mentres veuen la TV, per posar un exemple. O la seva habilitat per a llegir ràpidament un mapa i donar direccions.

Per altra part, les dones solen ser multi-tasques, és a dir, la majoria de nosaltres sóm molt bones organitzant moltes coses a la vegada, però freqüentment ens adonem de la dificultat tan gran que és concertrar-nos només en una cosa ( he de reconeixer que a mi em passa a sovint). Existeixen teories que traten d’explicar este comportament, com a conseqüència d’una herència dels comportaments que tenien en el passat més remot en el que, les dones tenien que treballar en grups i per tant, requerien molta comunicació entre elles. Eren elles, per regla general, més parladores y sensibles amb els sentiments dels demés.

Pensant-ho be, avuí en dia, una dona pot tornar d’una festa, posem per cas, coneixent assumptes personals sobre una o varies persones, no obstant un home probablement haurà conversat sobre assumptes meyns personals, com per exemple fútbol o política.

Este article en qüestió, feia referència a que existien estudis que mostraven que homes i dones usen diferents parts del cervell per al llenguatge. Les dones solen ser més bones en l’organització, o donant consells i els homes en solventant i prenent decisions ràpides.

Està clar que existeixen homes “multi-tasques” i dones solventant i prenent ràpides decions sense cap problema, l’estudi no parla de que homes i dones no siguen iguals, només mostra algunes diferències en el comportament que es repeteixen des de temps molt remots.

Personalment pense que aixó és fantàstic, i pense que quan més coneguem un de l’altra i l’altra de l’un, més capaços serem d’acceptar i apreciar eixe diferències, que ens fan únics, per tal de respectar-nos. El respecte, aspecte esencial i punt de partida per a evitar la violència de gènere.

One thought on “diferències que ens fan únics”

  1. Fotre!, quanta publicitat m’has fet! Gràcies! 🙂

    Moltes vegades confonem eixa “paritat” o repartiment de tasques entre homes i dones amb que tots hem de ser iguals, i això és imposible.
    També és cert que entre les diferències entre sexes hi ha molt tòpic i estereotip, però està clar que som diferents.
    Com dius, al final l’important és “acceptar i apreciar eixe diferències per tal de respectar-nos”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s