la difícil tasca de dir NO

Al llarg de la meva vida se m’han presentat no poques situacions de diversa índole que podria qualificar de desmedides o injustes que, després de sopesar en deteniment i per a evitar pedre el meu control vital, m’he vist obligada a dir no.

Tal vegada algú ha pogut pensar que  sóc mala persona o una persona desagraïda, tal vegada he pogut defraudar algú, no sé, el que és de cert és que, el “no” ha estat necessari per tal d’establir llímits i evitar cedir davant manipulacions i xantatges emocionals varis.

La decisió de dir “no”, no ha estat gens fàcil, ho puc assegurar. Més fàcil hagués estat deixar-me dur i fer allò amb el que no estava d’acord, deixant-me manipular i sucumbir a xantatges emocionals i quedar be davant de tot el món, però segurament també el preu personal a pagar hagués segut molt alt per fer allò que no volia.

Fent un repàs mental, numeroses han estat les vegades que he dit NO per convicció pròpia. Per ordre cronològic des de la meva adolescència fins a dia d’avuí, he dit NO al consum de drogues. NO a relacions sentimentals tòxiques i destructives. NO a dir mentides per a beneficiar a u i perjudicar enormement a altres. NO a augment de sou fraudulent. NO a acceptar un treball a costa de favors de per vida. NO a manipulacions i xantatge emocionals per a encobrir situacions injustes i obscures.

És difícil dir NO, però deixar-me dur fent alló amb el que no estic d’acord per satisfer a alguns i dir sí, per quedar sempre bé davant els altres, fent l’efecte que tot està bé, quan moltes vegades és el contrari, comporta un preu massa elevat a pagar.

Tot i considerar-me persona pacífica, sóc difícil de dominar, i no estic disposada a fer tot el que em demanen si no tinc clar si el propòsit és just.

Saber ser assertiu, dir un no amb fermesa, sense mostrar agressivitat, a la llarga m’ha ajudat a sentir-se be amb mi mateixa, a pesar del que la resta haja pogut pensar de mi.

Difícil tasca la de dir NO, i difícil expresar en paraules el que acabe de fer, però necessari i reconfortant, també.

 

 

 

 

3 pensaments sobre “la difícil tasca de dir NO”

  1. Paraula simple amb dos lletres i molt complicada de dir. Pensaré en el teu post quand toque dir-ho!!
    Em cal aprendré molt a emprar eixe NO asertiu.

  2. He de reconèixer que a vegades és complicadíssim dir NO, però en ocasions la veu de la conciència no et deixa altra alternativa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s