l’abric de caterín, segona part

Alguns anys enrere la van dur al poble, va fer la primera aparició en “petit comité” només davant unes quantes persones perquè era tan tímida que li feia vergonya acudir als aconteciments públics, no obstant això, parlaren molt be d’ella i per eixe motiu, l’interés per Caterín va anar creixent entre la població.

Superada la vergonya, Caterín va anar despullant-se de la timidesa , i poc a poc, va anar fent acte de presència en més actes lúdic-festius del poble, tants! que, se la va considerar gairebé indispensable en la majoria d’ells.

Ara, ja fa set o huit d’anys que puja per l’estiu, i cinc o sis, per les festes de Nadal.

En Nadal, al principi anava casa per casa felicitant les festes i com que feia molt de fred la duien dins d’una capsa, però des de fa un temps ençà va posar una condició per a pujar: Que li proporcionaren un abric per a resguardar-la del fred, la pluja o el vent, inclemències que, d’una manera u altra sempre ens acompanyen en la nit de Cap d’Any.

Un abric? es van preguntar en aquell moment els encarregats d’organitzar la festa, mai s’havia regalat un abric a Caterín per participar en cap aconteciment , i no sabien com podria reaccionar. Però per altra part, era una proposta tan novedosa que calia estudia-la amb deteniment.

Consultaren al poble, preguntaren preus a les millors tendes de confecció, demanaren presupostos a diferents sastres i finalment després de moltes cavilacions, acceptaren la sol.licitud de Caterín. Per majoria absoluta decidiren que Caterín lluiria un abric, però no un abric qualsevol, sino un magnífic abric blanc de Nadal!.

Presa la decisió, els habitants del poble varen començar a oferir donacions per a que l’abric de Caterín fora realitat, i acte seguit els encarrergats de la festa es van posar ràpidament mans a l’obra; van avisar al sastre i van començar per prende mida a Caterín. Mes ample de baix per a tindre més capacitat de moviment, més estret de dalt per a que el cos anara més resguardat i calentet. “Molt en compte en la sisa de les mànigues”, li deien al sastre, “que no li aprete massa”…Una vegada fet el patró en les mides exactes el sastre se’n va anar al seu taller i, es va posar mans a l’obra.

L’expectació per part del poble era máxima. L’interés que despertava l’abric va desplaçar al de la propia Caterín. Conforme s’arrimaven els dies de la gran festa, la curiositat augmentava de la mateixa forma que les preguntes. Tots volien saber com seria eixe abric; de quina tela estaria confeccionat. Protegiria a Caterín del fred, de la pluja i del vent en cas necessari?. Podria Caterín anar en tirants o en màniga curta baix d’eixe abric? Tindria un bon coll per a no dur bufanda? Caldria dur guants o duria manoples cosides a les màniges? Seria impermeable a la pluja i resistent al vent? Estes i altres preguntes acaparaven la curiositat dels habitants els dies previs de la festa.

L’abric va arribar en antelació, tal i com acaba d’arribar avuí a la plaça de Sella, per a fer-li els retocs previs, desambastar-lo, llevar-li flecos, colocar-li algun adornet nadalenc, tot per a posar-lo a punt per a la nit de Cap d’Any.

I també avuí, com des de fa més de quatre anys, tots els del poble acudeixen de nou a vore’l, qualsevol excusa és bona per a assomar-se a la plaça, doncs la gent segueix impressionada davant de tan immens abric i no deixen de parlar d’ell per on sevol, en les tendes, en les forns, en els bars i pels carrers.

Ara només queda esperar a la nit de Cap d’Any, on s’ha convocat un any més al poble, per a que vestits amb els millors trajes i pentinats per l’ocasió, rebem a Caterín enfundada amb el seu fabulós abric.

Esperem que les mànigues, el cos, els punys i el coll li queden a la perfecció, doncs és l’ùnica forma de vore brillar de nou a Caterín per a que el poble quede content i satisfet, i com anys enrere, amb música, confetis, serpentines, cava i demés licors acompanyem a Caterín i al seu abric a rebre l’any 2016.

Feliç 2016 a totes i a tots.

2 pensaments sobre “l’abric de caterín, segona part”

  1. Exactament, Pons es tractava d’una metáfora sobre la carpa que es montar per a celebrar el sopar de Cap d’Any

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s