la fortalesa dels pins

Passejar per la muntanya és una de les activitats que més m’agrada realitzar, sobre tot en hivern i primavera. Estar en contacte amb la natura, contemplar els arbres i plantes silvestres, escoltar el cants dels diversos ocellets comporten una bona recàrrega d’energia i em fan sentir molt be.

No obstant això, enguany, he pogut observar que quantioses bosses de cucs han castigat i debilitat als nostres pins,  pot ser l’escàs fred que ha fet durant la tardor i en l’inici de l’hivern, ha facilitat l’expansió de la processionària, una plaga molt agressiva la de enguany que ha afectat seriosament la salut dels nostres arbres.

Milions de cucs embolicats en les seues bosses han estat nodrint-se durant varis mesos a costa dels pins, deixant-los sense força fins a l’extenuació.

Molta pena m’ha donat enguany passejar per la muntanya doncs els pins estaven tant debilitats, que la majoria quedaven reduits a una simple estructura de rames.

Però curiosament, el dissabte passat en una de les meues particulars caminates vaig poder observar que els pins afectats per l’impacte de les bosses de cucs estaven rebrotant.

No està tot perdut.

Que forta i resilient és la natura, i quant hem d’aprendre d’ella.

IMG_2256

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s